Analiza Dejvisona – Vensan Kasel i Monika Beluči

monika beluči

Posle sinastrijske analize, treba pogledati i specijalne horoskope koji se koriste u uporednoj analizi, a jedan od njih je Dejvison.
Za njegovu izradu najbolje je koristiti astro.com, i to opciju Corrected. Kada se karta otvori, kliknite na Add these data to My astro, da bi se kasnije ovaj horoskop mogao progresirati.

Osa Ascedent/Descedent se nalazi u promenljivim znacima, pa su promene raspoloženja partnera u pogledu same veze veoma česte. Takođe promenljiva osa po pravilu donosi razdvojenosti na kraći ili duži period, što je ovde očito zbog same prirode njihovog posla.

dejvison monika kasel

 

Prvom kućom je predstavljena starija osoba.  Monika je starija dve godine pa ćemo njoj dodeliti prvu kuću. Dodeljivanje prve kuće starijoj osobi ne mora biti strogo pravilo, ali ovde ima smisla jer sedma kuća Dejvisona veoma podseća na njenu sedmu natalnu kuću, sa čak tri iste planete (Mesec, Mars i Venera). Ostaje logično da se sedma kuća dodeli Vensanu.

Vladar I kuće je Merkur u Škorpiji, u malefičnom VI polju, koji se ne vidi sa Ascedentom –  u averziji je. Na neki način ova planeta deluje izolovano od ostatka karte jer, pored averzije,nema blizak aspekt, pa nema mogućnost da se ispolji. VI kuća nikada neće doneti ispunjenost vezom, pre osećaj zapostavljenosti, gde osoba predstavljena planetom u njoj ima osećaj da se više daje u vezi, a da joj se to ne računa, oseća se kao sluga svom partneru.

Vensan bi bio prikazan VII kućom i vladarem VII. Pored ove tri planete koje se nalaze u VII kući, opisuje ga i Jupiter koji se nalazi u odličnom dostojanstvu, ali je retrogradan. Sama druga kuća označava da je brak njemu značio moguće i sa finansijskog aspekta ili mu je možda povećao samopouzdanje, što može da znači da su oni kao par imali pojačanu pažnju javnosti i time i bolje finansijske angažmane. Mesec u VII kući je još jedan od znakova promenljivog odnosa, o čemu uostalom govori i Mars u VII.

Saturn u kvadratu sa Mesecom je jedan od najtežih uporednih aspekata, i retko kada ne donese rastanak. Ovde taj aspekt povezuje kuće III (Mesec vlada III), VII (nalazi se u VII), IX, X (Saturn vlada tim kućama), i XI. Čak tri kuće koje su pod uticajem ovog aspekta se odnose na pokret i putovanja. To je definitivno mogao biti jedan od razloga njihovog emotivnog udaljavanja, koje je rezultiralo razvodom.

Analiza dejvisona za upoznavanje

 

Upoznali su se 1996. godine na snimanju filma Apartman. Na internetu se ne može pronaći tačan datum upoznavanja, pa ćemo krenuti sa avgustom 1996. godine. Progresirajte Davison horoskop za ovaj datum.

progresirani dejvison

 

Prvo treba pogledati aspekte Dejvisona sa progresiranim Dejvisonom gde postoji samo progresivno Sunce koje se približava Descedentu, i Saturn koji je na natalnoj poziciji. Progresivni Merkur se takođe približava Marsu. Ipak, potrebni su eki jači pokazatelji i zato se vreme upoznavanja može pomeriti sa avgusta na april, kada će u progresiji Mesec i Venera biti u konjunkciji. To je jedan od bitnih pokazatelja početka ljubavne veze, kako u natalnoj astrologiji, tako i u uporednoj. Pored toga preko tog stepena istovremeno prolazi i tranzitni Jupiter, koji je od važnosti i kao vladar VII kuće Davisona a i kao generalni aktivator (Jupiter i Saturn uvek mogu biti hronokatori), čak i da nije povezan sa kućama braka.

Jedan takođe upečatljiv momenat je Sunce u progresiji koje je došlo tačno na stepen Vensanove natalne Venere.

Venčanje

 

Venčanje se održalo 3. avgusta 1999.godine. Pri pogledu na progresirani Dejvison i tranzite na njega, ne nalazi se ništa od veće važnosti. Ista situacija se dešava i pri poređenju  Dejvisona i progresiranog Dejvisona, i skoro da nema značajnijih aktivacija. Nekada se jasno ocrta trenutak upoznavanja a nekada trenutak ozvaničenja veze ili pak veridba, jasnog pravila nema. To se dešava i sa drugim tehnikama, i upravo zato ne treba nikad pokušavati predviteti neki događaj samo na osnovu jedne tehnike, kao što je npr. Dejvison horoskop.

 

Azerbejdžanski biznismen kao uzrok razvoda?

 

Treba pogledati 2009. godinu, ne bi li se pronašla aktivaciju kvadrata Mesec/Saturn koja bi mogla da bude najverovatniji razlog razlaza ili prevare, upravo zbog toga što postoji u samom Dejvisonu. Ne pronalazimo ništa bitno, ali nekada se to i ne može očekivati od Dejvisona.

Postoji samo progresivni trigon Meseca i Saturna koji na neki način aktivira njihov kvadrat, ali je to ipak slabijeg dejstva, jer ne postoji još jedan faktor koji bi to podržao. Ali kako je tranzitni Saturn u Devici, moglo bi se  pretpostaviti da je do zahlađenja odnosa došlo nešto ranije, kada je Saturn u tranzitu imao uticaja na Mesec i Saturn Dejvisona, dakle kada je bio na 10-12 stepena Device.

 

Avgust 2013 – javnost obaveštena o razvodu

 

Posebno je zanimljivo što se razvode u vreme kada je progresivna Venera Dejvisona došla na MC Dejvisona. U mnogim slučajevima to bi pre donelo ulazak u isti nego raskid. Međutim, Venera je ovde vladar malefičnog VI polja, i nalazi se u umetnutom XII, tako da njen izlazak na ugao iznosi upravo neke prljavije stvari na površinu, i to postaje poznato javnosti, dok je ranijih godina možda i moglo da ostane pod velom tajne.

U progresiranom Dejvisonu jasno se vidi opozicija Meseca i Saturna. Aktiviranja tog aspekta bilo je sigurno i ranije jer se on može aktivirati tranzitom Jupitera ili Saturna na te tačke, zatim u progresiji konjunkcijom, kvadratom i opozicijom progresivnom Meseca sa natalnim ili progresivnim Saturnom. Koja od tih situacija će dovesti do konačnog raskida zavisi isključivo od ostalih elemenata, kao što su njihove natalne predispozicije.

 

progresirani dejvison avgust

 

Aspekt Meseca i Saturna egzaktno (progresivni Saturn na 12. Riba ezgaktno kvadrira Mesec u Strelcu) bi trebalo se odigra tek za nekih desetak godina, pa je pitanje kako bi se to moglo odraziti na njihov budući odnos.

Više o ovoj temi: Analiza kroz solarni horoskop, Analiza kroz progresije

 

Comments are closed.