Analiza kompozita- Dženifer Aniston i Bred Pit

Kompozit se nikada ne analizira detaljno. Treba samo pogledati upečatljive aspekte ili istaknute planete, a zatim i eventualno povezivanje natala i kompozita.

Ovako izgeda kompozit Breda Pita i Dženifer Aniston.

primer kompozita

Vladar Ascedenta kompozita je otišao u II kuću, što govori da je ova veza verovatno dovela do finansijskog prosperiteta, a kako druga kuća označava i lične vrednosti i prosperitet, vrlo verovatno povećala i njihovo samopouzdanje.

Planeta na uglovima nema, osim Venere koja se nalazi u IV kući, blizu ugla, pa je u ovoj vezi ljubav i senzualnost ipak imala bitnu ulogu. Kompozit ima konjunkciju Saturna i Hirona, međutim Hiron se može skoro sasvim izbaciti iz analize, i ne mora se povezivati sa velikom patnjom kroz koju su oboje prošli, postoji i neki drugi faktor koji može to isto reći.

Neptun je relativno blizu Ascedenta, ali se ne uzima u obzir, što bi bio slučaj da je na samom stepenu Asc. Ovaj orbis je preveliki, a Neptun, pored Urana i Plutona nema tolikog uticaja i može se čak sasvim eliminisati. Kada bi ga razmatrali, u ovoj poziciji on ne bi doneo brak, već jednu čudnu vezu, neformalnog karaktera, kakva njihova ipak nije bila, zato se definitivno ne uklapa.

Osa čvorova pada blizu ose Asc/Dc, pa veza ima i jednu crtu onoga što volimo da zovemo „sudbinskim“. Sada treba pogledati da li njih dvoje imaju neka povezivanja sa kompozitom.

 

bred pit natal

 

Pri pogledu na Bredov natal, odmah se uočava povezanost Merkura i Sunca kompozita sa njegovim Mesecom i Venerom, što predstavlja jak pokazatelj da ga je veza sa Dženifer ispunjavala i mnogo mu značila. Mesec i Venera kao osnovni ženski principi padaju na osnovni muški princip u kompozitu – Sunce.

Kod Dženifer se, na prvi pogled, ne vide nikakva povezivanja sa kompozitom.

 

natal dženifer aniston

 

I to je sve što nam je potrebno kod kompozita, treba samo da utvrdimo njegovo osnovno stanje, nema potrebe analizirati kuće i planete.

Što se tiče tranzita na kompozit u trenutku upoznavanja, Jupiter je u tranzitu preko Saturna kompozita, dok je Mars blizu Descedenta, a kako ne znamo tačan datum, vrlo verovatno i tačno na njemu. Mars je značajan u ovoj karti jer je kao vladar I kuće tranzitom došao na Descedent i time pokrenuo sedmu kuću kompozita.

Kompozit natala Dženifer Aniston i Event chart-a za 5. maj 1998. jasno pokazuje da je bila u periodu koji je najavljivao mogućnost zaljubljivanja. Iz Bredovog horoskopa vidimo da se to desilo malo kasnije, dok je Dženifer najverovatnije bila očarana njim na samom početku veze, što je jasno iz konjunkcije Sunca i Venere u kompozitu njenog natala i karte događaja.

 

 

kompozit za vreme upoznavanja

kompozit

 

Comments are closed.