Planiranje bebe na osnovu lunarnih plodnih dana

Plodni dani se mogu određivati astrološki na osnovu uglovne faze Meseca i Sunca, odnosno rastojanja između njih.

Kalendar „lunarnih“ plodnih dana dobijenih na ovaj način treba koristiti uporedo sa standardnim kalendarom plodnih dana. Ukoliko se desi da se ovi datumi poklope, velike su šanse za trudnoću, pogotovo što se ovakva situacija ne dešava često, nekada čak jednom u godinu ili dve.

Upravo u astrološkim plodnim danima se može naći objašnjenje za trudnoće koje se dešavaju van perioda standardnih plodnih dana.

Kako ćete dobiti ove datume lunarne plodnosti?

Postoji veoma jednostavan način – preko astro.com sajta, gde se sve može dobiti u nekoliko klikova, koji ću objasniti kasnije, a za sada je veoma važno da razumete princip pomoću koga uvek možete da odredite svoje dane lunarne plodnosti. Ukoliko se ne snalazite u redu je, možete sve izračunati i preko astro.com-a. I to imate na kraju teksta ali trebalo bi da prvo objasnim princip za one koji žele da razumeju o čemu se zapravo radi.

Uglovnu faza Meseca i Sunca u vašem specifičnom natalu određujete tako što pronađete rastojanje Sunca i Meseca. Mesečeve faze su već pominjane kada je bilo reči o proceni temperamenta i proceni emocionalnog reagovanja osobe. Ovde se radi o toj istoj fazi, samo što akcenat neće biti na kvalitetu faze u smislu temperamenta.

Za početak možemo grubo odrediti fazu, da li je Mesec u sangviničnoj (Mlad Mesec do Prve četvrti: 0-90 stepeni od Sunca), koleričnoj (Prva četvrt do Punog Meseca: 90-180 stepeni), melanholičnoj (od Punog Meseca do Druge četvrti: 180-270 stepeni od Sunca) ili flegmatičnoj fazi (od Druge četvrti do novog Mladog Meseca: 270-360 stepeni od Sunca).

Ukratko princip bi bio sledeći: Pronaći udaljenost Meseca od Sunca, određenu prema najbližoj fazi, bio to Mlad Mesec, Prva četvrt, Pun Mesec ili Druga četvrt. Na osnovu te faze ćemo se orijentisati i odrediti broj dana koji prethode određenoj fazi odnosno koliko dana pre ili posle određene faze se rodila osoba, što će nam biti značajno kada budemo gledali u kalendar mesečevih mena. Tako ćemo pronaći tačan datum kada se određene godine i meseca dešava dan naše natalne lunarne faze, odnosno povratak natalne uglovne faze Sunca i Meseca. Kada pronađemo taj datum za određen period, npr. za avgust 2015., obeležićemo taj datum i 3 dana pre toga kao period lunarne plodnosti.

Primer:

faza sunca i meseca

Na slici vidimo Mesec na 24. stepenu Strelca i Sunce na 24. stepenu Vodolije. Okvirno – ovo je flegmatična Mesečeva faza, dakle Druga četvrt, i od Sunca do Meseca ima oko 300 stepeni a od Meseca do Sunca oko 60. Druga četvrt počinje na 90 stepeni pre Mladog Meseca, dakle potrebno nam je da nađemo datum kada je počela Druga četvrt, a takođe i koliko dana je prošlo od tada do dana kada je ovo rastojanje iznosilo 60 stepeni.

U pitanju je karta Dženifer Aniston, a datum je 11.2.1969., 22.22h, Los Angeles.

Zato će nam biti potrebne efemeride za 1969. (samo ukucajte u pretragu – swiss ephemeris 1969.), kao i kalendar mesečevih mena (ukucajte u google – mesečeve mene 2015.)

 

efemeride

Šta tražimo u efemeridama? Kako Druga četvrt počinje na 90 stepeni pre Sunca, tražimo dan kada je Mesec prešao u Drugu četvrt. Analogno ovome, možemo tražiti i Pun Mesec, Mlad Mesec ili Prvu četvrt; razlog zbog koga tražimo baš Drugu četvrt je to što je ona najbliža faza Meseca koja prethodi natalnoj fazi u ovom slučaju. Npr, ako je osoba rođena sa konjukcijom Sunca i Meseca, dakle na Mlad Mesec, nećemo tražiti dane nego ćemo prosto računati da je osoba rođena na dan Mladog Meseca.

Vidimo da je Druga četvrt nastupila kada je Mesec bio u Škorpiji, a Sunce i Mesec imali ezgaktan kvadrat, što se prema efemeridama desilo 10. februara, kada je Sunce bilo na 22. stepenu Vodolije, a Mesec na 22. Škorpije. Dakle, to je jedan dan, ili preciznije skoro dva dana od pozicije koju imamo u natalu Dženifer Aniston.

Sada otvaramo kalendar mesečevih mena: mesečeve mene

Tražimo drugu četvrt. A zatim i dva dana posle druge četvrti.

U avgustu druga četvrt nastupa 7., dakle naš datum će biti 9. avgust.

U septembru naš datum će biti 7. septembar.

(ove tablice nisu baš najtačnije kada je njena karta u pitanju, jer su prilagođene našoj vremenskoj zoni, ali kada vi budete računali biti tačne)

Dalje, da bi dobili tačne dane lunarne plodnosti uzećemo taj datum i 3 dana pre toga.

Dakle, u primeru za avgust, dani lunarne plodnosti su: 9.,8.,7.,6. avgust

U primeru za septembar naši dani su 7.,6.,5.,4. septembar.

 

Kako da ovo isto dobijemo za samo par klikova: Lunarni kalendar plodnih dana

 

 

astrološki lunarni kalendar

astro.com, unos podataka na my astro pa extended chart selection

 

kalendar lunarne plodnosti

 

Još jednom je važno reći da se metoda lunarne plodnosti dopunjuje sa metodom određivanja plodnih dana koju inače koristimo, i da su najplodniji dani kada se ove dve metode poklope. Zato, ukoliko planirate bebu nemojte propustiti i ove dane lunarne plodnosti. I slobodno javite rezultate!

 

 

Comments are closed.