Ljubavni trougao: Andjelina, Bred i Džen II

Pre nego što se upustimo u analizu direkcija Dženifer Aniston treba istaći da  stanje njene sedme kuće nije baš sjajno i da su se kao kritične tačke izdvojili Saturn i Venera u Ovnu. Ako znamo da se razvod desio logično je da ćemo njihovu aktivaciju pronaći u direkcijama. Takođe, u obzir dolazi i bilo koji drugi aspekt koji je rušilačkog tipa.

Dakle, kao i uvek nije loše krenuti od trenutne tranzitne situacije:
 
natal-i-tranzit dženifer

 

Saturn se u tranzitu nalazi na Mc-u, dok je Jupiter upravo prošao Južni mesečev čvor. Ovde je veoma značajno setiti se da upravo sa tog 28. stepena Raka, Saturn kreće svoj retrogradni hod, čineći tako stepen njenog Mc-a izuzetno osetljivim.

efemeride 2004

 

Tranziti Saturna preko svih uglova često donose najteže periode u životu, i često se ne odnose samo na značenje ugaone kuće na koju izlaze već sa sobom nose otežanja svakakvih vrsta. Posebno u situaciji kada Saturn kreće retrogradno sa tog stepena ne može proći lako. Jupiter u tranzitu uskoro pravi i opoziciju sa Venerom, pa je takođe mogao izvući probleme prevare na površinu. Kao najgori period svakako možemo istaći novembar kada Saturn izlazi na Mc.

 

progresija-i-natal

 

A šta se dešava u progresiji?

Opet imamo tako jasnu sliku kakva se samo poželeti može:

Vladar II i VII kuće Mars u Škorpiji nalazi se na progresivnom Ascedentu a Mars je prirodni vladar razlaza i raskida.

Saturn se u progresiji nalazi tačno na natalnom Descedentu, dakle Saturn kao rušilac još u lošem zodijačkom dostojanstvu, veoma očekivano. Saturn obično duže stoji na istom stepenu pa to ne bi bilo tako upečatljivo da se ovde ne vidi progresivni Mesec koji se približava najpre natalnom Saturnu a onda i progresivnom Saturnu na natalnom Descedentu. Kako je ova karta otvorena za septembar 2004. Mesec se nalazi na 19. Ovna, za oko dva meseca biće na natalnom Saturnu što samo potvrđuje novembar kao veoma težak mesec, dok bi za oko 5,6 meseci moglo doći do okončanja procesa razvoda.

Progresivno Sunce na samom kraju znaka Riba označava kraj jedne faze, o čemu takođe govori i konjunkcija progresivnog Meseca sa progresivnom Venerom koja će se desiti za oko osam meseci.

 

Šta se dalje dešava u direkcijama solarnog luka?

 

solarni-luk

 

Saturn solarnog luka je pod uticajem Algola već godinu dana. Takođe loš znak i za brak jer je Saturn natalno povezan sa kućom braka. Istovremeno Ascedent solarnog luka menja znak i donosi velike promene u njenom životu, početak jedne nove faze. S obzirom na ostale faktore možemo zaključiti da je ta faza teža od postojeće.

Mesec solarnog luka se nalazi  na veoma zanimljivom stepenu, tj. sve se dešava na samom kraju Raka i sa ove pozicije Saturn u tranzitu pogađa i njega opozicijom, još jedan dokaz za jako težak emotivni period.

 

Profekcija za 2004. godinu odnosi se na njenu 35 godinu i pada u znak Device. Natalno u Devici nema planeta, a vladar Merkur nalazi se na početku Vodolije.

 

solar2004

 

solar-2004.

 

U solaru Jupiter je u Devici i na solarnom Ascedentu kao vladar sedme. Zašto to nije dobro iako je u pitanju povezanost vladara I i VII pa se može pomisliti da to donosi ljubav? Upravo zbog slabosti samog Jupitera, on je u Devici i pri tome retrogradan, te samo ističe da je ovo godina bitna za partnerske odnose ali neće doneti ništa specijalno dobro. Mesec u Škorpiji ima aspekt sa ovim vladarom godine i time i on postaje značajan i može se reći da u neku ruku umiruje situaciju jer je u trigonskom odnosu sa Saturnom u Raku. Mnogo teža situacija bi bila da su Saturn ili Venera vladari godine, upravo zbog toga što su u solaru u aplikacionom  kvadratu. I ovako ovaj kvadrat ima ulogu u rušenju braka, ali bar se taj uticaj ne odnosi na celu godinu i nešto je slabijeg dejstva.

Comments are closed.