Princ Hari i Megan – uporedna analiza

Odavno sam rešila da napišem tekst na ovu temu, jer sam odmah zapazila nešto što bi bilo dobar primer za ovaj sajt. Medjutim, tek danas na dan njihovog venčanja, ovaj tekst je došao na red.

Ako ovoj sinastriji pristupimo samo kroz analizu aspekata ona postaje poprilično tanka za brak, tako da su mi zaista bili smešni tekstovi koji veličaju ovaj uporedni odnos. Naravno jer se takvi tekstovi više čitaju i sa te strane je to potpuno u redu. Ali sada želim da obradimo ovu sinastriju stavljajući akcenat na nešto drugo. Upravo po tome ovaj uporedni je odličan, može se reći školski, primer.

 

 

Drugi brak Megan Markl

 

Krenimo prvo od kratke analize karte Megan Markl.

 

 

 

Šta je ono što prvo možemo uočiti? Sve planete su ispod horizonta osim Marsa u XII. Mars je u malefičnoj kući i oslabljenog dostojanstva, pa ga možemo gledati kao vrlo izazovan faktor. Vladari I i VII kuće su u konjunkciji u III,  i nalaze se u znaku Vage. Ovo je veoma važan znak koji govori o velikom značaju partnerstava za Megan, i kao centralna tema ovde stoji upravo njena težnja da kroz partnerstva i brakove ostvari sebe.

Znamo da je imala već jedan brak. Zašto je taj brak pukao: Mars kvadrira ove planete u Vagi iz XII kuće, vladar je V i X, dakle usled neslaganja oko pitanja dece ili usled njene velike poslovne ambicije, gde ona odlazi preko okeana da bi učestvovala u novom projektu, što se zaista i desilo(XII kuća a Mars je vladar X).  Iako su skoro sve planete ispod horizonta ona je vrlo ambiciozna,  iako će to često sakrivati i stavljati u drugi plan. Takođe, jedna od pozitivnijih ispoljavanja ovog Marsa u Raku jeste njen humanitarni rad. Ne treba zaboraviti ni duadu Ascedenta koja se nalazi u X kući i time dodaje još na njenoj ambicioznosti.

Kako je Jupiter u konjunkciji sa vladarima I i VII a sem simboličkog označavanja stranaca ili visoko obrazovanih ljudi on u njenoj karti i dolazi iz kuće inostranstva i jasno ukazuje na brak sa (imućnim) strancem. Brak bi mogao biti srećan sve dok se ovaj Mars u Raku ne umeša, tačnije Mars je ovde okarakterisan kao glavna planeta koja bi mogla biti rušilac istog. Naravno, do toga ne mora doći, kardinalni faktori i Sunce u fiksnom znaku mogli bi ukazivati na ne više od dva braka. A nešto je i do slobode izbora. Ali uvek će ostati taj Mar kao neka kritična tačka. Takođe dodatni faktor je Južni mesečev čvor u VII kući ukazuje na gubitke kroz polje partnerstva, mada se jednim delom ovo moglo odraditi kroz prvi brak.

 

Njen temperament obiluje sangvinijom (Mesec kao vladar Ascedenta u sangviničnoj fazi i znaku) i ima ponešto od kolera i flegme. Melanholije ima najmanje, jedino može doći kroz konjunkciju Meseca sa Saturnom. Dakle direktno kroz partnera. Sećate se da je Hari tipičan melanholik! Ovo govori o tome da on ispunjava nedostatak u njenom temperamentu i može biti savršena dopuna za nju.

Koliko ona njemu odgovara s izraženim sangviničnim temperamentom je već drugo pitanje, njegov partner bi trebalo da ima veću dozu melanholije, stabilnosti i smirenosti, njemu treba tipična žena koja je stub kuće i porodice. Megan je previše sangvinična i kao takva bolje se uklapala u ulogu devojke (Harijeva Venera u Vagi u IX kući) nego u ulogu žene.

 

Njihovi uporedni aspekti

 

 

Skoro svi aspekti koji oni imaju govore o fizičkoj privlačnosti:

Na prvom mestu to je odnos njene Venere i njegovog Sunca. Zatim njegove Venere i njenog Plutona. Nisu u pitanju jako bliski aspekti ali definitivno postoji neki uticaj i ukazuju na veliku strast i na neki način osećaj da treba da stupe u brak. Dvostruki kvadrat Marsa i Venere je takođe aspekt u sličnom stilu, ima dinamike u njihovom odnosu, kao i strasti ali to sve nije preterano harmonično. Strasti ima i u braku ali je zato veći izazov održati brak na duže staze ako nema drugih stabilnih faktora. Još jedan kvadrat imamo ovde, njeno Sunce i njegov Mesec, opet ista priča. Bolje je da su svetla u kvadratu nego da nemaju nikakav odnos, tako da kvadrat u zavisnosti od drugih uticaja, ne mora uopšte da šteti, ali ovde samo dodaje na već postojeće kvadrate.

Aspekti koji vode u sukobe:

Kvadrat njenog Sunca i njegovog Saturna je izazovniji za nju, može dolaziti do problema sa njenim novcem, odnosno Hari joj isti može uskraćivati ili joj braniti da raspolaže sa njim kako želi, a na jednom drugom nivou ovaj odnos je prilika za nju da izgradi svoje samopuzdanje ili da ga ojača, jer će ono ovim odnosom definitivno biti podrivano.

Aspekti isceljenja:

Njegov Mesec na njenom Hironu je takođe veoma zanimljiv aspekt. Hiron obično ne razmatram u analizama ali ovde se čini da ima ulogu. Čini mi se da je on rekao kako ga je odnos sa Megan izlečio emocionalno, što se odlično uklapa u ovaj aspekt. Hiron je pored tačke bola i tačka isceljenja. Možda i u budućnosti to može imati neku ulogu, postoji mogućnost da ga ona povredi i da kroz taj proces on postigne opet potpunu celovitost.

 

Ključna stvar: Planete ispod i iznad horizonta

 

 

Ono što je po mom mišljenju najupečatljiviji znak njihovog slaganja je ovo: Pogledajte kako je kod Harija jedina planeta ispod horizonta vladar VII kuće – Mesec. Kod Megan, skoro sve planete su ispod horizonta. Time ovaj brak postaje moguć sa astrološke tačke. Sve ostalo više govori u prilog jedne dinamičnije veze, nego što vodi u brak. Ali upravo ta osobina Megan da je ipak neko je je više usmeren na svoj svet, možda čak i malo introvertnija osoba (koliko tu introvertnost dopušta njena sangvinična priroda), i neko ko se ipak neće isticati kroz svoj angažman u svetu. Time ona u potpunosti opravdava sliku vladara VII kao jedine planete ispod horizonta. Čak i ova opozicija vladara I i VII koju on ima ne mora ukazati na razvod, često se odnosi na razdvojenost partnera u prostornom smislu ili zbog poslovnih angažmana.  Sve dok Harijeva žena bude prihvatala taj angažman skromne, stabilne osobe koja će biti usmerena na porodicu, taj brak će funkcionisati.

 

Comments are closed.