Dženifer Lopez – Saturn u sedmoj kući i ljubav posle 50-e godine

Šta je ono što znamo o ljubavnom životu Dženifer Lopez do sada? Tri braka i čak četiri raskida veridbe. Skandali i prevare partnera. To bi se moralo videti i u njenoj natalnoj karti jer je previše specifično.

Postoje dve verzije tačnog vremena, po jednoj teoriji je Lav, po drugoj Vaga. Ja sam se odlučila za ovu verziju koja se može naći i na astro.com, mnogo više mi ima smisla.

dženifer lopez natalna karta

Temperament je kolerično-sangviničan, a nedostaje melanholije. Ovakav temperament je dosta uravnotežen, i upravo joj je dao preduslov za veliki uspeh. A i što se ljubavi tiče, ovakva kombinacija temperamenata će retko upasti u apatiju i izgubiti motivaciju za dalje i posle mnogo brodoloma.

Vladar Ascedenta u promenljivom znaku u VIII kući bi dao drugačiju sliku da je temperament labilniji. Promenljivi znaci se vezuju za mentalni plan i neretko u osmoj kući donose mentalnu konfuziju i dosta strahova. O njenom mentalnom zdravlju imamo podatke da je bila anksiozna, u depresiji i imala napade panike. Postoji i aspekt kvadrata sa Plutonom, ne baš egzaktan što svakako smanjuje njegovo dejstvo.

Aktivnu osmu kuću takođe imaju ljudi koji će doći do velikog finansijskog uspeha i prosperiteta, pogotovo ako tu negde imamo i Pluton, gde loši aspekti zapravo i pojačavaju bogatstvo, jer je osoba fanatično motivisana da gomila zaradu. 

Britni Spirs takođe ima ovaj aspekt – vladar Ascedenta u kvadratu sa Plutonom, samo je kod nje ezgaktan, a je kako je u četvrtoj kući doneo je kontrolu oca nad njom. Kontrola jeste specifična za kvadrat Pluton, samo što Dženifer pre deluje kao control freak, nego što neko nad njom može da vrši bilo kakvu kontrolu.

Donekle je upečatljivo da je većina njenih veza (osim Mark Entonija i Bena Afleka) bila sa partnerima koji su bili manje popularni od nje i kojima je čak davala i novac ili im bar sa neke tačke gledišta delovala kao mama. Isto možemo reći i za Bena Afleka u fazi dok je imao probleme sa alkoholom i kockom. A možda i danas. 

Kako je Mesec na poslednjem stepenu Škorpije u koleričnoj fazi, jasno je da ona jeste veoma posesivna i emocije su zapravo segment gde ona postaje labilna i osetljiva, a često je vrlo intuitivna do te mere da može da oseti kada je partner prevari.

Sedma kuća kod Dženifer 

Vladar sedme kuće u Strelcu daje naravno više brakova, ali kako ima poprilično lepe aspekte, obećava i jednu lepu ljubavnu priču, o čemu govore i trigon sa Suncem i seksil sa Jupiter/Uran konjunkcijom. Kada postoji trigon sa Suncem, uvek kada osoba izabere nekog slabijeg od sebe, manje poznatog u njenom slučaju, postaje jasno da od toga ne može mnogo da ispadne.

Sunce u Lavu, koje je ovde i vladar geniture, vrlo je snažno u uvek nosi već vrlo afirmisanog čoveka, zrelog, u svom najvećem sjaju. Međutim, ovo Sunce ima i kvadrat sa Saturnom koji ga malo kvari pa takav čovek može da ima i neki porok, ili nedostatak neke druge vrste.

Naravno, kako je Saturn u VII kući, možemo ga smatrati osnovnim „krivcem“ za ovakav balans promašenih brakova i raskinutih veridbi. Mada i sam Mars kao vladar sedme prirodno nosi tu energiju rastanaka.

Tamo gde se nalazi Saturn imamo najveće lekcije, zapravo najteže jer se uvek ponavljaju, i bukvalno imamo ulogu da kao student na fakultetu ispolažemo sve kolokvijume i ispite..i čak ni tada nismo sigurni da smo uspeli.

Jer to naše „učenje“ čak i kada je uspešno ide dosta sporo, pa nagrade koje od Saturna možemo dobiti mogu da se dese tek kada prođe pola života i platimo sve cene za pogrešne reakcije. Recimo posle 45-e godine.

Predikcije u periodu pomirenja sa Aflekom

Kakve su direkcije pristutne kod Dzenifer u trenutku kada je obnovila vezu sa Ben Aflekom?

Najpre u toku 2021. imamo tranzitni kvadrat Urana iz Bika i Saturna iz Vodolije koji nije nimalo prijatan za ljude sa vladarem sedme kuće u prvoj dekadi fiksnih znakova. Već na osnovu toga možemo očekivati da ljubavna situacija neće biti naročito harmonična.

Ono što posebno markira ovu tranzitnu situaciju je Venera u direkcijama solarnog luka koja je pre godinu dana napravila kvadrat sa natalnim Saturnom. Upravo tada se dešavala prevara njenog tadašnjeg verenika, sa kojim je bila u vezi od 2017.godine.

direkcija solarnog luka

Ovakva direkcija je već jasan faktor da je veza na teškom iskušenju, a uz to postoji i progresivna konjunkcija Sunca i Južnog mesečevog čvora. U solarnom horoskopu Sunce i Saturn kao vladari solarne prve i sedme kuće su u opoziciji.

progresija

solarni horoskop dzenifer lopez ben aflek

I samo se čeka ovaj tranzit da raskid i pokrene. Veoma je zanimljivo da upravo ovaj tranzit donosi i obnovu veze sa bivšima, upravo zbog prirode Saturna. Kada je u tranzitnom aspektu sa vladarom sedme kuće, posebno kada je aspekt „uhvatio“ i sam solarni horoskop veoma su česti raskidi i povratak bivših ljubavi u život. Pogotovo ako postoji i natalni faktor gde Saturn ima veze sa sedmom kućom.

U solaru imamo tu tipičnu dvostruku situaciju i raskid i neka sreća u ljubavi jer je solarna Venera veoma blizu natalne Venere, dok je solarni Mars u sekstilnom harmoničnom aspektu. Pored Urana na natalnom Saturnu.

Gde vidimo novu ljubav?

U solaru Venera je na natalnoj i ima harmoničan aspekt sa solarnim Marsom

Merkur i Sunce konjunkcija je blizu solarnog Dc-a

Mars direkcije solarnog luka je napravio trigon sa natalnim Plutonom

Mc u progresiji izašao je na natalni Pluton

U solarnom horoskopu postoji trigon solarnog Plutona i natalnog Plutona

Dakle Pluton je ovde dosta značajan, pre svega ova direkcija Marsa, trigon sa natalnim Plutonom, kako je Mars vladar VII kuće. Opisuje i tip partnera i prirodu samog odnosa.

A ovolika istaknutost Plutona najviše govori o njenoj regeneraciji i preporodu, jer nakon jedne vrlo naporne faze u vezi gde je prevarena, ona se kao feniks diže iz pepela i vrlo brzo je ponovo srećna u ljubavi.

Ben Aflek sam po sebi dosta vuče simboliku Sunce/Merkur u Lavu u X kvadrat Saturn u Biku, tako da neke nade ima za njih. Posebno je zanimljivo to što sada izjavljuju u intervjuima, da su sazreli, da je su sada spremni za zrelu ljubav, što je sve upravo simbolika Saturna u sedmoj kući.

Ako i vas zanima analiza sedme kuće ili celokupnog horoskopa, možete je naručiti ovde

(Visited 432 times, 1 visits today)