Princ Vilijam i Kejt Midlton – uporedni aspekti i Dejvison

Po ugledu na post sa astro.com-a prelazimo na drugi deo analize. U prvom postu akcenat je bio na tome zašto se baš Kejt našla u toj ulozi, a sada prelazimo na njihovo medjusobno slaganje.

Ovo je natalna karta princa Vilijema:

 

 

Definitivno postoji tendencija da on postane novi kralj, to se jasno vidi iz pozicije svetala na uglu, u trigonu sa Jupiterom na Mc-u. I tada je bila aktuelna eklipsa, ovog puta delimična solarna, međutim ona nije bila vidljiva u mestu njegovog rođenja. Dakle, uticaj eklipse ovde ne postoji, što nije slučaj kod Kejt.

 

 

 Faktori za brak

 

Kakav je njegov temperament? Moglo bi se reći da on ima 3 elementa poprilično ravnomerno raspoređena: kolerični, flegmatični i sangvinični, dok mu nedostaje melanholije. Što ih čini poprilično dobrim parom jer se nadopunjuju. Kako njoj nedostaje sangvinije a ima vazdušne elemente on zaista jeste neko s kim je odnos lak i harmoničan.

Kratko samo o njegovim faktorima za brak:

Sunce i Mesec na vrhu VII u trigonu sa Jupiterom na Mc-u, Mlad Mesec je pod sunčevim zracima u znaku svog sedišta Raka i aplicira ka Marsu u Vagi, Venera kao simbol braka nalazi se na Algolu, a vladar sedme kuće je Merkur u Blizancima u VI.

Kada imamo ovako upečatljive planete na vrhu kuće, Merkur kao vladar VII može imati i sekundarnu ulogu, ipak on ovde sasvim lepo govori o partneru skromnijeg porekla od njega, koga je zbog trigona sa Marsom u IX mogao da upozna za vreme studiranja.

Venera na Algolu, položaj koji je imala i njegova majka Dajana, u ovoj poziciji može da govori o njegovoj stidljivosti pre braka i tome da nije imao mnogo žena (jer Algol ume da zamrzne situaciju i da se osoba plaši iskustava vezano za polje na koje se odnosi). U izvesnom simboličkom smislu odnosi se i na tragičnu sudbinu njegove majke, a zatim posredno i njegovoj budućoj ženi može doneti izvesne probleme, koji veoma često mogu biti zdravstvene prirode.

Ali Kejt je ovde, kako već znamo njen horoskop predstavljena pre svega ovom konjunkcijom Sunce i Mesec u Raku. Videli smo već da je njena suštinska priroda upravo obeležena opozicijom ovih planeta u njenom horoskopu.

Ovo bi ukratko bio prikaz braka koji može biti prosperitetan, i vrlo dominantne supruge, ili možda bi se moglo reći one koja pokušava da to bude. Dakle, sukob na tom polju postoji jer njegova supruga lako može biti veoma osetljiva i pokušavati da se izbori za svoju poziciju i to upravo preko dece.

 

Sinastrijski odnos Vilijam i Kejt

 

Evo i njihovog sinanstrijskog odnosa:

 

 

Njen Ascedent pada u njegovu osmu kuću, pa se može reći da je jedna od primarnih stvari koja nju zanima jeste imovina i njegov novac. Njegov Ascedent pada u njenu petu, što je dosta lepši pokazatelj, peta kuća je kuća ljubavi i dece.

Kako je i njen Mesec u Raku, jasno je da je kroz ovaj znak došlo najviše povezivanja, pa su glavni motivi: želja za širenjem porodice, deca i uopšte jedan porodični život koji će biti u percipiran u javnosti kao uspešan. Kako je to kardinalni znak oni imaju misiju da uvedu neke promene u život kraljevske porodice. Ostatak ove sinastrije je tako reći veoma dosadan. Saturn i Mars na sličnoj poziciji ne unose nikakve novine, samo pojačavaju ono što već natalno stoji u njihovim kartama i pre svega se odnosi na brojna ograničenja koja Kejt ima u njhovom odnosu, kako Saturn dolazi iz njegove II kuće ovo čak može biti i ograničavanje finansija, i upravo je to može podsticati na svađe.

Trigon njene Venere, njegovog Merkura i Marsa u Vagi koji im je oboma zajednički je verovatno faktor koji ih je ipak odveo u brak (pored istaknutog znaka Raka). Ovo se pre svega odnosi na lakoću u dogovoru, komunikaciji i brzoj realizaciji planova. Kako oni imaju dosta humanitarnih i diplomatskih aktivnosti ovaj vazdušni trigon donosi uživanje u tome i čini njihovu zajednicu harmoničnom. S obzirom na njihove obaveze neki ovakav aspekt bio je i neophodan.

 

Dejvison horoskop

 

A sada ono najzanimljivije, ovo je njihov Dejvison horoskop:

 

 

Zaista veoma upečatljiva karta, koja se naravno sasvim jasno nadovezuje na njihove natale, inače ne bi bila toliko markantna. Venera kao simbol braka i zajedništva je sasvim dobro postavljena,  a Jupiter kao vladar sedme kuće iako nije u sjajnom stanju zbog svoje retrogradnosti i pozicije u VI kući i nije ovde najveći problem.

Lako se uočava da je ovde Mars glavni malefik, u lošem zodijačkom dostojanstvu, retrogradan, u opoziciji sa Suncem i kvadratu sa Mesecom u Raku. Uz to Mars je vladar XII kuće a nalazi se na samom vrhu VI. Šta bi taj Mars mogao da simbolizuje onda? I nečiju bolest, zatim tajne neprijatelje i tajne, a kako je XII kuća i kuća svih onih tajni koje napravimo sebi i ne suočavamo se sa njima dok ne naprave potpuni haos, ne može se reći da uopšte nema njihove odgovornosti.

Definitivno, nešto će u ovom braku krenuti kako ne treba. Da li bolest nekog od njih, čak i nasilje, nešto što bi moglo da utiče i na ugled njihove porodice, jer se ovom T-kvadratu približava i retrogradni Saturn, vladar X i dispozitor Venere.  Mesec u Raku je ovde vladar kuće novca i opet se ponavlja slična priča, neslaganja mogu jednim delom da imaju veze sa tim. Kako je ona kao starija osoba predstavljena Merkurom kao vladarom I kuće koji je u aplikaciji sa ovim T kvadratom može se reći da se kroz neko vreme tek (jer aplikacija nije bliska) ova situacija može ispoljiti kroz stres ili bolest koji bi nju snašli, ali istovremeno i Vilijam kao Sunce u ovom slučaju nije isključen iz priče.

Na jednom nivou ovi aspekti su se već ispoljili kroz objave njihovih slika sa odmora koje su napravili paparaci, ali možemo očekivati još sličnih skandala u budućnosti. Koje će biti biti razmere toga ne bih prognozirala jer zaista postoji mnoštvo bezgraničnih mogućnosti za ispoljavanje nekog aspekta. Kao što sam mnogo puta već rekla to sve zavisi od trenutnog duhovnog stanja svesti učesnika. Ono što je izvesno je da će im ovaj brak i odnos naneti dosta emotivnog bola, koji onda može biti uspešno prihvaćen i transformisan.

Comments are closed.