Najveća ljubav Elizabet Tejlor

lizabet tejlor i ričard barton

Smatra se da je njena najveća ljubav bio Ričard Barton. Kako analizom natalne karte i prediktivnih tehnika  možemo pretpostaviti da bi mogla da se pojavi ljubav ovako značajna za nju? Najpre se treba podsetiti njenih natalnih potencijala a zatim se usredsrediti na stanje u vremenu.

Primarne direkcije pružaju veoma ubedljive razloge za to, posebno gledano ovako retroaktivno. Obično koristim primarne mundane direkcije iz programa Janus 4.3. Ove mundane primarne direkcije čak sa istim podešavanjima ključeva nisu iste u svim programima, zašto je to tako trenutno nemam odgovor, a iskreno nisam se interesovala jer meni najbolje rade ove iz Janusa. U svakom slučaju odstupanja su godinu, dve pa ćete i sa primarnim iz Morinusa dobiti nešto slično.

Direkcije koje su se istakle su sledeće:

Merkur na Saturn 29.3.1961. (Regiomontanus)

Venera na Sunce 24.9.1961. (Regiomontanus)

Mesec opozicija Venera 15.10.1961. (Regiomontanus)

Venera opozicija Prenatal Full Moon 4.12.1962. (Regiomontanus)

Venera na Merkur 21.6.1963. (Placidus – Semi arc)

Mesec na Mc 8.9.1963. (Regiomontanus i Placidus)

Venera na Mars 13.2.1964. (Regiomontanus)

 

Dok primarne direkcije iz Morinusa izgledaju ovako:

elizabet tejlor primarne direkcije

 

Već po direkciji Merkur/Saturn, kako je Merkur vladar sedme kuće, pretpostavlja se da bi mogla da ima probleme u braku, jer je za vreme snimanja Kleopatre već bila udata. Mesec, i posebno Venera, istaknuti ovako u direkcijama skoro uvek najavljuju ljubav, čak i kroz opozicije, a opozicije često govore o razvodu. Ako se računa i Placidus direkcija Merkura na Veneru to bi opet govorilo o ljubavnoj vezi jer je Merkur vladar VII kuće. Ovoliko direkcija Venere predstavlja snažan znak da se u njenom životu mora desiti ljubav, u narednih nekoliko godina.

 

elizabet tejlor natalna karta

elizabet tejlor natal

 

Početak ljubavi u natalnoj karti

 

Pretpostavka je, dakle, da je njihova veza krenula 1962. Te godine Jupiter je tranzitirao preko 8. stepena Riba na kome se nalaze njeno Sunce i vladar sedme kuće, pa bi neki površniji astrolozi mogli da time objasne njihovu ljubav, ali to nikako ne može biti jedini faktor.

U progresiji, Sunce je došlo do 8. stepena Ovna, a od 7. stepena po egipatskom setu termina, nalazi se u terminu Venere. Progresivni Mc, nalazi se na natalnom Mesecu i na fiksnoj zvezdi Južna skala koja može biti i malefične prirode, pa se u ovome može naći objašnjenje njenog pokušaja da se ubije po završetku snimanja filma Kleopatra, kada je popila šaku tableta za smirenje. Takođe, Mesec na Mc može dati istaknutost u karijeri, kroz uspeh filma Kleopatra i takođe i kroz povećano interesovanje za njen privatni život.

U solaru za njenu 30. godinu, 1962/63. profekcija je došla u sedmu kuću natala i znak Blizanaca, vladar godine je Merkur, to donekle ističe ovu tematiku, ali faktori koji će pojasniti zašto se ljubav razvila u ovom solaru su, pre svega, Venera i Sunce u istom znaku, u Ribama.

 

solarni horoskop elizabet tejlor

 

Da bi se bliže odredio vremenski okvir kada su ušli u ljubavnu vezu, treba pogledati istaknutost znaka Riba, Venere ili Sunca. Može se progresirati profekcioni Asc i videti da li on pravi aspekt sa Venerom ili Suncem: profekcioni Ascedent počinje na 14. stepenu Blizanaca (13 16“), a Venera se nalazi na 17 10“ Ovna. Dakle, Ascedent će napraviti sekstil sa Venerom za oko 4 stepena. Ascedent se 1 stepen pomera za 12 dana, dakle oko 4 stepena će dostići oko 48 dana posle rođendana, okvirno sredinom aprila, i dugo će trajati, sve dok Ascedent ne dođe do 1. stepena Raka, odakle bi pravio trigon sa Marsom, koji bi zatim postao sledeći podvladar profekcije.

Drugi način predstavlja pronalaženje mesečne profekcije u znaku Riba, podelom na 13. Koristi se program Morinus – Tables-Profections.

elizabet tejlor profekcije

 

I klikom na 30, dobija se tabela za njenu 30. godinu:

 

elizabet tejlor profekcije 30

 

Sunce i Veneru aktiviraju periodi Vage (Venera kao vladalac Vage, 19.6.-17.7.1962.) , Riba (gde se u solaru nalaze ove planete, 6.11.-5.12, Bika u januaru 1963., a u obzir bi mogao da se uzme i period u Ovnu, jer se natalna Venera nalazi u Ovnu od 5.12.1962 do 2.1.1963. godine.

Tako smo pronašli periode u kojima je priča sa Ričardom Bartonom mogla da se pokrene.

 

Comments are closed.