Princ Vilijam i Kejt Midlton – Novi pogled na njihov brak

Ovaj tekst je nastao zbog ovog teksta koji sam slučajno videla na astro.com-u. Naime, sada se zna pravo vreme rodjenja Kejt, koje ranije nije bilo poznato javnosti. Nisam istraživala njihove karte do sada, niti se uopšte interesovala za temu pa ne znam da li zaista ovo vreme nije bilo u opticaju, ali mi je sada bilo zanimljivo da pogledam. Jer veoma volim ovakve analize horoskopa i zgodne su mi jer zbog astrološke etike ne želim da kopam po životima naših javnih ličnosti. Ili bih mogla uz njihovu dozvolu a nemam baš vremena da se time bavim. Onda ostaju neki ovakvi primeri javnih ličnosti koje su nam svima poznate,a retko me nešto i inspiriše na ovakav tekst. Ali ova karta me je na prvi pogled zainteresovala, jer je veeoma upečatljiva, pa sam tražeći neke podatke o njenom životu naišla i na neke druge zanimljive karte iz kraljevske porodice, koje imam nameru da obradim u kasnijim tekstovima.

Sada idemo direktno na ovu kartu:

 

Pokazatelji udaje za princa

 

Posle 350 godina, Kejt je prva žena pretendenta na kraljevski presto koja nije aristokratskog porekla. Dakle, ovde imamo nešto veoma značajno, nešto što bi trebalo da se vidi u karti. U ovom tekstu sa astro.com-a pominje se Sunce koje simbolizuje muža u petoj kući kao primarna stvar. Medjutim, Sunce ne samo da nije u petoj kući (mada se njegov uticaj može osetiti i u njoj), već je pre na samom vrhu šeste kuće, uz to aflikovano južnim mesečevim čvorom, i deo T-kvadrata koji čini njegova opozicija sa Mesecom i kvadrat sa Saturnom. Takođe, po tekstu Sunce se u petoj kući raduje što nije tačno, planeta koja se raduje u petoj kući je Venera.

Na ovo ću se vratiti kasnije jer je važno za samu analizu njene ličnosti, ali u ovome ne možemo naći pokazatelj udaje za princa. Takođe sam vladar VII kuće, Saturn u Vagi jeste jak jer je u Hajzu i svojoj egzaltaciji ali je deo T kvadrata. Ipak ovaj Saturn ima određeni kvalitet i može biti dodatni faktor koji potvrđuje udaju ovakvog tipa. I na to ću se vratiti kasnije ali prvo moram da potražim nešto drugo.

Prva stvar koja mi pada na pamet je konjunkcija sa nekom fiksnom zvezdom. npr. do druge magnitude, sve ostalo je slabije. U njenoj karti toga nema, bilo mi je čudno pa sam čak pomislila da mi je program zabagovao i nije izbacio fiksne zvezde. Dakle, pošto je to otpalo šta drugo možemo da pogledamo?

Uočila sam tačku Fortune tačno na Dc-u (bez obrtanja za noćno rodjenje). Uz to tačka Fortune je u lepom trigonu sa svojim dispozitorom u Saturnom u Vagi. Dakle aktivirana je, ima moć i donosi sreću i materijalno obilje kroz brak. Dakle, jedan snažan pokazatelj imamo.

Zatim ću pogledati njen horoskop sa 12-inama tj. duadama. Njih bi i inače trebalo da gledamo pri analizi svakog horoskopa jer pokažu još nešto dodatno, zapravo daju karti jednu novu dimenziju. Ovde imam jedan veoma značajan faktor: 12-ina Sunca je na samom ascedentu, što jeste pokazatelj osobe koja postaje poznata i cenjena. I uopšte Sunce je se odnosi na sve kraljevsko pa je udaja za princa ovim naglašena.

 

Natal Kejt Midlton sa duadama spolja

 

Arapske tačke braka

 

Treća stvar, odmah ću izračunati i arapske tačke braka, ne bi li mi one malo pojasnile situaciju. Saturnova tačka braka po formuli Asc+Saturn-Venera (za žene) pada negde na 3. stepen Bika. Dispozitor je Venera koja je veoma slaba, retrogradna i u šestoj kući, ne obećava neki dobar brak, osim što je tu može pomoći Merkur koji je u konjunckiji sa njom, koji dolazi iz II i XI kuće, pa i to ukazuje na dobru udaju gledano sa materijalne strane. Medjutim, ta tačka se nalazi veoma blizu Mc-a, tako da je jasna udaja za status, dakle osnovni motivi za udaju se ogledaju u tome.

Tačka braka koja se odnosi na sam kvalitet odnosa između partnera Asc+Desc-Ve, nalazi se na 2. stepenu Device, u I kući a dispozitor je Merkur u Vodoliji. Poprilično dobro postavljena planeta, ako izuzmemo da je Merkur u VI kući, pa se može reći da je njihov medjusobni odnos dobar,ali i da se javnost meša u ovaj odnos zbog retrogradne Venere koja dolazi iz X kuće, kao i da se ona oseća ovde pomalo zapostavljeno, kako se ova tačka nalazi u VI kući.

Tačka bračnog partnera Asc+Desc-vladar VII nalazi se na oko 17 stepeni Strelca u petoj kući a vladar je poprilično lepo postavljen Jupiter. Što zajedno sa vladarem sedme kuće u hajzu govori o udaji za veoma kvalitetnog partnera. Kvadrat Jupitera sa Venerom i Merkurom opisuje njega i kroz uticaj tih planeta, kao nekog ko sa sobom nosi ugled i novac jer su te planete u vezi sa II i X kućom

Dakle, i kroz arapske tačke imamo neke pokazatelje ovakve udaje.

Rodjenje neposredno pred totalnu lunarnu eklipsu

 

Međutim, ono što je najzanimljivije u njenoj karti je sledeća specifičnost. Kejt je rodjena neposredno pred totalnu lunarnu eklipsu. O tome govori blizina Mesečevih čvorova opoziiji Sunca i Meseca. Bilo je potrebno samo da se proveri da li je ova eklipsa bila vidljiva u Engleskoj. I da, bila je vidljiva a evo i karte tačnog pomračenja za Berkšir: dakle Kejt je rođena pod snažnim uticajem totalne lunarne eklipse, oko 53 minuta pre totalnog pomračenja.

 

lunarna eklipsa za Berkšir,9.1.1982.

 

 

Ascedent lunarne eklipse je blizu Regulusa, a ova opozicija se nalazi na osi V/XI kuća. Možda u tome možemo videti neke tragove onoga što tražimo: dakle ta eklipsa najavljuje rođenje nekog ko će biti roditelj budućem kralju, npr. može tako da se protumači.

I da nije bilo ove eklipse, trebalo bi da pogledamo SAN, dakle prenatalni sizigijum, poslednji Mlad ili Pun mesec pred rodjenje. I čak i kartu poslednje eklipse koja se desila pre rođenja. Pa bi onda ako osoba ima konjunkcije sa bitnim tačkama karte sizigujuma za to mesto rodjenja mogli da pretpostavimo da se radi o nekom čija će sudbina biti značajnija. Ali, kako je rođena pred samu eklipsu to ima prednost i te ostale stvari neću sada razmatrati.

 

eklipse za 1982.godinu vidljive u Londonu

P.s. Kako sam otkrila ovaj sajt analiziranje eklipsi mi je postalo mnogo lakše, preporučujem da ga pogledate.

 

Kako eklipsa utiče na brak Kejt Midlton

 

Ali zašto je ova eklipsa još važna? Pre svega jer ovu njenu natalnu opoziciju koja je više na malefičnoj osi VI/XII, i u kvadratu sa Saturnom dodatno ističe. Ističe po nestabilnosti. Koja posle posredno može dovesti i do nekih problema u realnom životu. Kada je nešto pomračeno to je više instinktivno nego što treba da bude, lako gubi kontrolu, pogotovo što je Mesec ovde u Raku. Zbog opozicije sa Suncem u Jarcu, osoba se  egoistično bori da bude priznata, da je ljudi poštuju. Često treba da se izbori sama sa sobom na prvom mestu, što je veoma težak proces. Zbog XII kuće ovo je sve skriveno od očiju javnosti. Koja je ovde uloga Saturna? U načelu nije dobro imati Saturn u lošem aspektu sa svetlima, posebno svetlima već opterećenim nekom eklipsom.

Međutim, deluje mi da ovde Saturn može da ima i neku pozitivnu ulogu. Pogledajmo prvo Sunce, ono je ovde i vladar Ascedenta, koji je u averziji sa vrhom prve kuće, a nalazi se na kraju pete i početku šeste kuće. Averzija ovog tipa dovodi do toga da vladar kuće nekad ostaje po strani i da neka druga planeta ako je na poziciji koja to dozvoljava može da preuzme njegovu ulogu. Saturn je u aspektu sa Ascedentom. Dakle, jasno je da je Saturn potpuno preuzeo ulogu vladara Ascedenta (bar za javnost), ona zaista izgleda kao neko ko je odmeren, pristojan, elegantan i uzdržan. I deluje kao da je zaista u svojoj suštini takva, bar po onome što se da naslutiti iz njenih javnih istupanja. Saturn u Vagi je u znaku svoje ezgaltacije, i to tačno na tom 21.stepenu Vage. Dakle, Kejt je tipično oličenje Saturna u Vagi.

 

Njen temperament je kombinacija koleričnog, melanholičnog i flegmatičnog, ono što sasvim nedostaje je sangvinija. Ipak ona ima planete u vazdušnim znacima, čak 4: Mars, Saturn, Veneru i Merkur, pri tome konjunkcija Merkura i Venere je u trigonu sa Marsom. To je čini praktičnom, pokazuje interesovanje za nauku, biologiju, hemiju pa i umetnost zbog znaka Vage. Čak i neko generalno zanimanje za prosperitet čovečanstva. Ali, zbog Meseca u Raku koji je u averziji sa Merkurom ona nije empatična istinski, nije ni sposobna da razume čak ni sebe i svoje ponašanje.

Merkur u konjunkciji sa Venerom, jak i u ovakvoj poziciji gde nije u istom znaku sa Suncem ukazuje na snagu intelekta čak i u ljubavi. Venera je pritom retrogradna i u znaku Vodolije pa ona definitivno nije zaljubljive prirode. Dakle, može se reći da postoji izvesna doza proračunosti u njenom čekanju da je Vilijam zaprosi. Naime, čekala je čak 7 godina, što se odlično uklapa u simboliku Saturna. I ovde je važno napomenuti da pre nego što nekog okarakterišemo kao osobu koja se udala iz računa da se stavimo u njenu poziciju. Njoj sa njenim sklopom ličnosti bilo je lakše da čeka i da sve gleda sa racionalnije strane  i možda je to njena definicija ljubavi.

 

Šta se krije iza elegantne fasade Saturna u Vagi

 

Da se opet vratim na Saturn, kao vladara kuće braka koji stoji na vrhu T kvadrata. Na neki način on daje potrebnu dinamiku ovoj opoziciji koja nije nimalo laka, tom svojom udržanom stranom pomaže joj da aktivira te svoje duševne nemire. Čak i te procedure koje znamo da postoje u kraljevskim porodicama se vide na ovaj način, Saturn je uvek ograničenje i često označava imperativ poštovanja neke tradicije i normi. A zašto mislim da je bolje da Saturn aktivira ovu opoziciju? Iz tog razloga što je mnogo gore da vladar Ascedenta (ovde Sunce) bude u averziji i bez ikakvog kontakta sa vrhom prve kuće. Jer u jednom momentu  on će se svakako aktivirati i to je veliki rizik za osobu, dok ovako uz Saturna koji stalno nešto smeta i ograničava ona sazreva, ego joj se polako lomi i možda će je to dovesti do nekih uvida kojih ne bi bilo da je tako nezgodna opozicija ostala potpuno skrivena.

U čemu leži najveća „opasnost“ po nju? Kako se meni čini to može biti u sledećem: Da kako bude rodila decu (kako ona postane Mesec u Raku), njeni apetiti značajno porastu, da onda počne da zahteva od svih pa i od svog muža veće poštovanje, veću materijalnu satisfakciju, da postane previše ambiciozna i da se sa njim bori za dominantnu ulogu. Mesec je ipak ovde planeta koja je prva u nizu, ima neko specifično dejstvo i ulogu u njenom horoskopu.  A ovo sve ostaje naravno van očiju javnosti jer Saturn kako je dosta jak može stvari da održi pod kontrolom, bar neko vreme. Ali sve to može da se otrgne kontroli pogotovo ako kraljevska porodica bude imala nešto protiv nje, lako može biti okarakterisana kao „histerična i ambiciozna ludača“ ili nešto slično tome.

Iz toga što postoji u njoj kao instinktivna potreba kao posledica tek može doći do kraha braka. Što nikako ne bi bilo dobro po nju jer Saturn nju zapravo njoj i daje najveću snagu. Svi ti emocionalni obrasci ako ostanu neprerađeni lako mogu da dovedu do gubitka bračnog partnera na ovaj ili onaj način.

Dakle, već iz njenog horoskopa možemo da pretpostavimo neke stvari tj. da njen bračni život neće biti tako lak a u narednim tekstovima više o kraljevskoj porodici iz nekih drugih aspekata.

Naravno, ovo je karta veoma izrazita po svojim izazovnim da ne kažem teškim aspektima i moram opet da ponovim da ukoliko je vaša karta slična po nečemu ne treba da se plašite. Natalna karta je samo neki obrazac naših osobina, možemo se izdići, možemo prevazići sebe. Pogledajte koliko je vama lakše u odnosu npr. na Kejt ili princezu Dajanu, gde je mnogo više toga isprepletano i gde njihovi životi kao da više nisu samo njihovi.

 

 

 

Comments are closed.