Idealna partnerka Breda Pita

bred pit natalna karta

Kao što smo videli u ovom postu temperament Breda Pita je melanholično-sangvinični sa malim procentom koleričnosti.
Kada se to poveže sa stelijumom u Jarcu u II kući stiče se utisak da je reč o jasno profilisanoj osobi, nekome ko zaista po svojoj suštini jeste materijalista i neko ko ima veliku potrebu da stiče. Nedostatak planeta iznad horizonta ističe njegovu introvertnost i deluje da on nije osoba koju motiviše slava i uspeh kakav Holivud nudi, on pre svega želi da svoje talente maksimalno monetizuje i da stekne materijalna dobra. Njegov vladar Acsedenta je Jupiter u Ovnu koji je u kvadratnom odnosu sa ovim stelijumom u Jarcu i u bliskom kvadratu sa vladarom sedme kuće – Merkurom u Jarcu. Osobe koje imaju aspekt vladara prve i sedme kuće, a posebno kada je kvadrat u pitanju, veoma vole da budu u vezama (i braku), tačnije partnerski odnosi im pomažu da izgrade svoj identitet. Njemu zbog kvadrata odgovara dinamičan odnos, pri čemu je on u tom odnosu strana koja nosi sangviniju i koleričnost dok mu odgovara stabilniji i uravnoteženiji partner melanholičnog tipa. Kao da je on osoba koja u braku može više da filozofira, da se traži, koja ne trpi pritisak i uopšteno ima potrebu za svojim prostorom dok bi partner trebalo da bude stabilniji i ambiciozniji, možda neko ko svojim intelektom drži brak pod kontrolom. Ali ne samo to, kako je Jarac dosta „pohotan“ znak među njima sigurno ima strasti na fizičkom nivou. Takođe, njegova želja za sticanjem novca svakako nije prosečna, radi se o osobi koja izuzetno voli novac i uživa u njegovom posedovanju, a bilo bi odlično da i njegov partner ima isti ili sličan pogled na materijalno.

U Bredovoj karti možemo pogledati i 12-ine, odnosno duade, da bi još malo produbili analizu njegove ličnosti. Duada Ascedenta otišla je u znak Ovna što samo dodaje pojačava uticaj vatre u njemu, dok je vladar Ascedenta Jupiter u Ovnu otišao u znak Raka, pa time on postaje jedna mekša varijanta Ascedenta u Ovnu, dodaje se na promenljivosti raspoloženja, i umanjuje se prodornost koju znak Ovna nosi, i upravo to ga vuče ka mirnijem,porodičnom životu. Takođe i vladar sedme je duadom otišao u znak Raka, pa se može reći da je upravo porodični život nešto održava brak i drži partnere zajedno.

bred pit natal morinus

Duade se nalaze spolja

 

morinus podešavanja duada

Morinus podešavanja: Options pa Dodecatemoria

 

Ascedent je u terminu Venere, Venera se nalazi u znaku Jarca u konjunkciji sa Mesecom, što govori o njegovom fizičkom izgledu koji jeste Venerinog tipa, to je takva vrsta lepote. Na jednom drugom nivou to govori o ne baš vernoj prirodi, odnosno o osobi koja voli da uživa u životu. Mesec u Jarcu nije mnogo emotivan, i zajedno sa Suncem u Strelcu govori o osobi koja vrlo lako može da se okrene i napusti vezu ukoliko joj situacija ne odgovara, takođe može govoriti i o osobi koja se relativno lako može upustiti u vanbračnu aferu. Jupiter u Ovnu kao vladar Ascedenta i kvadratni odnos Meseca i Merkura (Mesec i Merkur koji se vide preko znakova dopuštaju postojanje emocionalne inteligencije, odnosno da zbog kvadrata nastoji da sebe i druge razume i onda kada se to ne desi spontano) govori o tome da on nikada u ovome neće preterivati i da ima jasnu svest o tome kako se ponaša i da neke norme nikad ne bi prekršio (naravno ovde je reč o normama za koje on kao dupli Strelac smatra prihvatljivim).

U suštini, ovo nije karta problematične ni nasilne osobe, možda nekog ko može biti nezreo i u kasnijim godinama i ko može sebi dati za pravo da uživa u raznim zadovoljstvima ali svakako nekog ko će se posle toga povući i truditi se da razume svoje postupke.

Sumiramo njegov potencijal za bračne odnose

 

Pravilo o aspektima Meseca do kraja znaka kod muškaraca koji se odnose na broj bitnih partnera u ovom slučaju nije tačno: kod Breda postoji samo aspekt sa Venerom. Promenljiva osa I/VII i vladar sedme u kardinalnom znaku može doneti više brakova, obično dva.

Konjunkcija Meseca i Venere u drugoj kući donosi potencijal za prevaru,i uopšte njega je lako zavesti, mada posle može da dugo razmišlja i analizira svoje ponašanje (zbog Meseca u sangviničnoj fazi i melanholičnom znaku). A ovo može biti posebno zanimljivo i zbog još jedne stvari: Bredu nedostaje flegmatični temperamet a postoji nešto specifično – kada određeni temperament nedostaje osoba može početi preterano da ga koristi da bi tu potrebu nadoknadila, ili pak može sasvim da ga isključi. A kako se kod njega Mesec i Venera, dakle dve flegmatične planete nalaze u Jarcu u II kući, ukoliko se one „uključe“ to može postati previše intenzivno za njega, i upravo zato on ima taj potencijal da uživa u hedonističkim zadovoljstvima više od nekog proseka, pogotovo kada se u celu priču uključi kontekst dešavanja – Holivud.

Mesec u Jarcu i Sunce u Strelcu govore o neadekvatnoj slici o muško-ženskim odnosima koju nosi iz primarne porodice, ali ova averzija Sunca i Meseca je ublažena jer se radi o znakovima koji su povezani preko antiscije. Više puta u ovim tekstovima pomenuta averzija bilo Sunca ili Meseca ili vladara I i VII jako često direktno aludira na više brakova čak i kada su ostali faktori fiksni, jer osoba kao da iz prvog puta ne može da ukapira šta to brak predstavlja tačno, usled averzije to je potpuno nepoznata oblast pa to osoba mora da nauči putem pokušaja i pogrešaka.

Potreban mu je dinamičan odnos sa partnerom koji je strastven ali stabilan (nikako strastven na način Lava ili Škorpije npr. već strastven na način Jarca), zreliji i ozbiljniji od njega samog koji nekada ume da se ponaša raspušteno i da previše uživa u životu.

A da li je on neko ko je nasilan ili može da bude prestrog roditelj? Mesec u Jarcu može da ima stroge vaspitne motode ali ovde svakako nije reč o osobi koja je problematična ili bi mogla biti ozbiljnije nasilna. Ali veoma je zanimljiva konjunkcija vladara pete kuće Marsa u Jarcu sa južnim mesečevim čvorom, to bi definitivno moglo da govori o gubitku kroz decu, ili čak o tome da bi deca mogla sasvim da pripadnu Andjelini tj. da on sam izgubi mogućnost da ih vidja kada želi.

Gvinet Paltrou: prva holivudska veza

 

Hajde da na kratko pogledamo slaganje sa njegovom devojkom iz 1995. Gvinet Paltrou.

gvinet paltrou natal

 

Gvinet je sangvinično-melanholična, a nedostajući temperament je kolerični. Veoma slično njegovoj temperamentalnoj strukturi, uz to oboje imaju sličan emotivni sklop: njen Mesec je u melanholičnoj fazi a sangviničnom znaku, dok je kod njega u pitanju sangvinična faza a melahnolični znak. Njen vladar Ascedenta je u Jarcu a Descedenta u Vagi, isti aspekt je u pitanju, dinamični kvadrat. Zašto veza nije opstala jasno je iz njegovog Sunca koje napadaju njeni malefici, Mars kvadratom a Saturn opozicijom. Ako izuzmemo to i samu prirodu njenih Meseca i Venere (u Blizancima i Lavu) koji nikako ne idu sa stelijumom u Jarcu vidimo da postoji: slaganje po temperamentu i dinamičan odnos vladara I i VII kuće dok je pri tome njen vladar prve u znaku Jarca koji njemu najviše odgovara. Ali još važniji razlog zašto ova veza nije vodila braku najverovatnije se krije u vremenskom faktoru: sada neću gledati prediktivne cikluse ali obično je tako, partner može biti savršen ali ako nije vreme za brak do njega neće doći.
Ovo je naravno samo kratki osvrt za potrebe ovog teksta bez celokupne analize svih faktora. Po istom principu pogledaćemo i natal Dženifer Aniston.

Dženifer Aniston

 

Dženifer Aniston natalna karta

 

Dženifer je flegmatično-kolerična a nedostajući temperament je melanholični. Sa Gvinet je postojalo dobro slaganje temperamenata po sličnosti, a ovde je u pitanju slaganje po principu dopune. U Bredovom slučaju u brak ga je odvelo pre ovo drugo, ali ne postoji jasno pravilo koje je od ta dva slaganja bolje. Važno je samo da kompatibilnost postoji. Zapravo, slaganje po temperamentima može delovati dosta kompleksnije nego što izgleda na prvi pogled a veoma je važno jer se upravo u tome krije mogućnost za duži opstanak veze.

Kako Dženifer nedostaje melanholija Bred kome je to primarni temperament pruža joj odličnu dopunu. Njen kolerični deo slaže se sa njegovim sangviničnim. Ovde postoji jedna zanimljivost, kod svih njih (a takođe i kod Andjeline koja ima veoma sličan temperament kao Dženifer) radi se o temperamentalnim strukturama koje su u biti problematične: dakle kombinacije kao melanholik-sangvinik ili flegmatik-kolerik nikada nisu nešto najsrećnije po samu osobu i po okolinu. To često mogu biti neuravnoteženi ljudi koji se traže skoro celog života i koji u različitim situacijama mogu ispoljavati potpuno suprotna ponašanja (mnogo je lakše sa kombinacijama melanholik-flegmatik ili melanholik-kolerik jer ta dva temperamenta imaju po jedan zajednički kvalitet).

Kako i on i Dženifer imaju vladara Ascedenta u Ovnu njihovo slaganje je bilo odlično, ali ipak to ne bi bilo dovoljno da ih uvede u brak, da se on nije “uklopio” u Saturna u Ovnu koji se nalazi na vrhu njene sedme kuće. Stariji, melanholični tip sa osobinama Ovna to je bilo nešto što je njoj itekako bilo potrebno. Ali njena karta vuče snažnu simboliku partnera koji je u svom lošem izdanju, dakle prevara za koju se javno saznalo i propali brak koji je obeležio njen život su iskustvo kroz koje je ona morala proći na ovaj ili onaj način. Ovaj Saturn je ipak u padu u znaku Ovna i nosi malefičnu konotaciju. Mars kao vladar sedme kuće dosta je skrajnut zbog ovog Saturna koji se nalazi blizu njenog vrha. Pored odlične konjunkcije njenog Meseca i njegovog Sunca možemo primetiti i kvadrat njenog Marsa i njegovog Saturna koji se takođe nalazi i blizu njenog Sunca, kao jedan od faktora koji donosi teže raskide i udaljavanja.

Da je Dženifer npr. pre braka došla da se konsultujemo i pitala „da li je on pravi za mene“ šta bi moglo da joj se kaže: Da, on je pravi da ostvariš svoju simboliku sedme kuće koja je svakako izazovna, povrediće te ali to će ti verovatno pomoći da se presabereš i svoj život postaviš na neki drugi način. Pomoći će ti da uvidiš neke stvari koje su te dovele do toga, a naravno to možeš i bez iskustva braka sa njim ali će ići sporije.
Zašto je u ovakvim slučajevima kada imamo stvari koje ukazuju na tešku situaciju u braku iluzorno tražiti dobre aspekte uporednog horoskopa? Tzv. sinanstry chart nema nikakve veze ako je gledamo konktekst cele priče koju priča prvo natal svake pojedinačne osobe.
Koliko je ona odgovarala Bredu? Po temperamentu mu jeste bila dobra dopuna, oboje su bili dosta slični i zaista deluje da bi mogli da budu prijatelji uvek, ali ona nije nekako bila njegova idealna žena.

Da li je to bila Andjelina?

 

andjelina-natalna-karta
Zapravo ona i Dženifer ma koliko da su različite imaju dosta sličnosti – Andjelinin temperament je takođe flegmatično-kolerični a vladar Ascedenta je takođe u Ovnu. Njen vladar sedme kuće je blizu njegovog severnog čvora ali u opoziciji sa vladarom njegove sedme kuće. Njegovi Venera i Mesec u opoziciji sa njenom Venerom. U sinastriji je često da se opozicije planeta npr. Sunca i Meseca pa čak i Venere i Marsa smatraju dobrim znakom, jer dva opozitna znaka jednostavno čine celinu i nekada mogu (pored konotacije razlaza koju opozicija nosi) i ojačati vezu, ali kada su Venere u pitanju opozicija je veoma loš aspekt. Venera je sama po sebi planeta koja je za udruživanje, a ovo bukvalno govori o tome da osobe na različite načine vole da provode vreme i uživaju u životu, i vremenom ovaj aspekt zaista može da zasmeta i bude jedan od faktora koji vodi u razvod. U ovom slučaju veoma logično da ona želi da se posveti deci i humanitarnom radu dok njemu nikako nije dosta glume i misli da može još dosta da zaradi i dosta da pokaže, on uopšte nije za povlačenje.

Ovde ima mnogo kvadrata i opozicija da ne bih ulazila u svaki aspekt detaljno. Ali deluje da su osnovne Bredove potrebe ispunjene, on ima potrebu za dinamikom u partnerskom odnosu, mada je ovo je malo previše dinamike za njega, ako se ispolji Andjelinina kolerična priroda ona postaje previše labilna za njega. Čak dok su kod Andjeline jače planete u Ovnu od njene Venere na Ascedentu ovaj odnos i opstaje, ali kada njena Venera preuzme ulogu kod nje, njihove razlike postaju zaista nepomirljive.

Comments are closed.