Ljubavni trougao: Andjelina, Bred i Džen

Andjelina i Bred upoznali su se na setu za vreme snimanja „Mr & Mrs Smith“, za vreme leta 2004. dok je u januaru 2005. objavljeno da se se Bred razdvojio od tadašnje supruge Dženifer.

Odakle treba krenuti? Za početak otvoriti natal (čiji je potencijal za partnerstvo već obrađen prethodno) sa tranzitima za leto ili jesen  2004. godine.

 

bred natal i tranziti za 2004.

 

Naravno uticaj Saturna je ovde veliki, on opozicijom napada stelijum u Jarcu. Trenutno je u opoziciji sa Venerom i Mesecom a može se pretpostaviti da problemi nastaju još za vreme kada je pravio opoziciju sa vladarem VII kuće. Šta je karakteristično za tranzit Saturna na Veneru ili vladara VII kuće? Verovatno već pomenuto mnogo puta, Saturn jeste glavni krivac za prekid veza i brakova ali samo zato što njegovim uticajem svi problemi koji su gurani pod tepih godinama postanu vidljivi. Obično je veoma teško savladati takav izazov, što ne znači da je nemoguće. Planete u fiksnim znacima će definitivno uložiti veći napor da te prepreke prevladaju, a takođe dosta toga zavisi od ostalih faktora u natalu i prediktivnim ciklusima.

 

Raskid i nova ljubav istovremeno aktivirane

 

Bred je jeko lep primer skoro istovremeno aktiviranje tematike razlaza i nove ljubavi. Na osnovu čega se to vidi? Pogledajmo progresivnu kartu kao i kartu direkcija solarnog luka:

 

bred progresivna karta za 2004

Progresije

 

Šta se dešava u progresiji: Mesec je prošao opoziciju sa natalnim Mesecom i Venerom, pa uticaj tih planeta još uvek postoji sve dok Mesec ne aktivira novu natalnu planetu (iako često sekundarne progresije Meseca govore o aktiviranju upravo tada i mogu na mesečnom nivou da pokažu događaje, to nije apsolutno pravilo).

Takođe, postoji aspekt progresivne opozicije Venere i Plutona, koji ja u principu ne uzimam u obzir ali pošto je egzaktan mogao bi imati neki uticaj, upravo u smislu velike privlačnosti prema nekoj osobi.

Treća stvar: Mesec je u progresiji došao na natalni Vertex. Šta je Vertex? Neki kažu tačka sudbinske ljubavi. Kada sam prešla na tradicionalnu astrologiju izbacila sam iz upotrebe dosta toga- asteroide, Hiron, čak i aspekte sa spoljnim planetama, ali postojanje Vertexa bez obzira što je novija tvorevina ima neki smisao: Radi se tački koja se dobija tako što se IC uzme za MC i da se za njega izračuna Ascendent (astro.com će vam je izračunati sam ukoliko je obeležite) i uvek se nalazi negde između V i VII kuće, tj. na zapadnoj strani horoskopa i predstavlja nešto sudbinsko ili kako kažu karmičko.

Ne volim korišćenje te reči „karmičko“ ali recimo da aktiviranje Vertexa često donosi upoznavanje neke osobe koja može imati veliki uticaj na nas. Nekada se to završi brakom, nekada i ne ali uvek je u pitanju upečatljivo poznanstvo i osečaj je čudan kao da tu osobu znate već. Možda je to samo osoba koja nosi neku poruku za vas, a ne osoba s kojom treba da budete u braku ali uvek ćete osetiti da to poznanstvo nije slučajno. U sinastriji moram priznati da ne koristim Vertex niti sam primetila da je izražen kod parova ali progresije Meseca na natalni Vertex zaista imaju uticaj.

Posebno zanimljivo, ako otvorimo efemeride, može se videti da upravo sa tog 28. stepena Saturn kreće svoje retrogradno kretanje, malo kasnije u novembru 2004., time još jednom pojačavajući njegovo dejstvo, dok se istovremeno na 29. stepenu Raka nalazi Andjelinin Ascedent i Venera. Veoma zanimljiva situacija, a ubrzo postaje još više takva:

 

natal i direkcija solarnog luka

Direkcije solarnog luka

 

U karti direkcija solarnog luka zanima nas samo jedna stvar: jako je upečatljiva, pogledajte dobro šta bi to moglo biti?

Naravno u pitanju je Ascedent direkcije solarnog luka koji je došao na natalnu Veneru! Veoma jak pokazatelj za novu ljubav, jedan od najjačih koji se može naći (posebno kada je muški horoskop u pitanju).

 

Pogled na profekcije i solar

Zatim treba pogledati i gde se nalazi profekcija za tu godinu (a u pitanju je 2003. godina jer je u toku taj solar koji obuhvata period decembar 2003.-decembar 2004.). Možemo računati to u glavi za Bredovu 40 godinu a možemo koristiti i Morinus- tables- profections. Kako bi to moglo peške da se računa: prosto: 12. godina života profekcija je u prvoj kući, 18. godina života u sedmoj, 24. godina opet prva, 30. sedma, 36. prva i od znaka prve kuće tražimo dalje po sistemu jednakih kuća: 36. godina profekcija se nalazi na 12. stepenu Strelca, 37. godina 12. stepen Jarca, 38. godina – 12. stepen Vodolije, 39. godina- 12. stepen Riba i konačno za 40. godinu života profekcija počinje na 12.stepenu Ovna.

 

bred-pit profekcija 40

 

Zašto je profekcija bitna u ovom slučaju? Vidi se jak uticaj Saturna i potrebno je da vidimo da li je istaknut još nekom prediktivnom tehnikom. Profekcija je u Ovnu pa treba pogledati gde se Ovan nalazi u solaru. Takođe, u solaru je potrebno naći još neki dokaz za aktiviranje ljubavne tematike.

 

bred pit solar-2003

 

 

solar2003a

 

Šta ovaj solar ukratko govori? Pozicija vladara Ascedenta u znaku Device u kome se Jupiter ne oseća prijatno govori o teškoj godini gde dosta toga ostaje van njegovog uticaja. Profekcija koja pada u znak Ovna ističe natalni Jupiter i solarni Mars – koji su kvadratu sa vladarem sedme kuće u natalu, uz to u solaru Saturn je u opoziciji sa tim istim Merkurom, dakle u pitanju je direktan udar na vladara sedme i brak. Kakve aspekte pravi solarni Mars kao vladar godine (kako se profekcija nalazi u znaku Ovna vladar će biti Mars kao vladar Ovna ili planeta koja se u solaru nađe u tom znaku): Venera mu aplicira a sam Mars je u daljoj aplikaciji sa Saturnom u Raku. Osim aspekta Venere i Marsa šta je još jači pokazatelj za ljubav u ovom solaru? Venera koja se nalazi u blizu natalne pozicije, time samo potvrđivajući aktiviranje ljubavne tematike i dolazak velike ljubavi u njegov život.

Znajući šta je sve bilo aktivirano možemo li ga kriviti za prevaru? Astrološki gledano postoje pokazatelji da je brak već bio ozbiljno narušen  kao i  veoma snažna aktivacija za dolazak nove ljubavi, prikazana kroz sve prediktivne tehnike. Saturn koji tranzitira krajem Raka i pravi opoziciju sa tim planetama samo ukazuje na to pod kojim je teškim okolnostima ta veza započeta a može označavati i kraj braka u kome je bio.

 

 

Comments are closed.