Za kog dečka da se odlučim? analiza kroz Dejvison

Ukoliko postoji dilema oko izbora jedne od nekoliko opcija, ubedljivo najbolje je postaviti horarno pitanje, ali mogu se pogledati i Dejvisoni i njihovo stanje u vremenu.

Postavka “problema”

 

Situacija je sledeća:

Postoji dilema devojke oko dva dečka, od kojih joj se više sviđa prvi.

Da li se iz Dejvisona može pretpostaviti sa kojim od njih će i biti?

Ovo je Dejvison horoskop devojke i prvog dečka a spolja, u zelenom bojom, prikazane su planete progresivnog Dejvisona.

primer dejvisona

 

A zatim pravimo  i progresirani Dejvison sa tranzitima:

 

progresirani dejvison sa tranzitima

 

Ovde vidimo i Dejvison sa dečkom B sa progresiranim planetama:

 

primer dejvisona 2

 

Kao i progresirani Dejvison sa tranzitima:

 

R4

 

Rešenje

 

Šta mislite sa kim se devojka upustila u vezu? Kako ćemo pristupiti ovom slučaju samo na osnovu Dejvison karti, bez dodatnih tehnika?

Ne treba se koncentrisati na generalno stanje Dejvisona, jer se često dešava da ljudi ulaze u veze i ako Dejvison gledan sam po sebi ne obećava ništa posebno. Ono što je sada za potrebe ove teme važno je neka aktivnost Dejvisona kroz direkcije.

Kod Dejvisona nje i prvog dečka aktiviran je samo Mars. Progresivni Mars dolazi na Fortunu Dejvisona, a postoji i progresivna opozicija Meseca i Marsa koja se u suštini opet svodi na njegovu aktivaciju. Mars jeste vladar progresivne sedme kuće, ali zato treće i osme Dejvisona i njegova uloga ne može da pokrene ljubavnu priču. Mars je prirodni vladar razlaza i tu svoju ulogu je pokazao i u ovom slučaju.

Što se tiče drugog Dejvisona primećuje se progresivna Venera na progresivnom Mc-u, kao snažan i obično dovoljan pokazatelj za pojavu emocija i početak veze. Ovde je posebno zanimljivo stanje opozicije Mesec/Saturn koja postoji u Dejvisonu i sada je progresijom aktivirana – progresivni Saturn se nalazi tačno na opozitnom stepenu od Meseca Dejvisona. I u jednom od ostalih primera se vidi da je to snažan okidač za probleme u vezi, pogotovo što ovde dodatno postoji i Mars u partilnoj konjunkciji sa Saturnom.

 

Epilog

 

Devojka je bila u veoma skladnoj vezi sa dečkom B, koja je prekinuta posle šest meseci uz veliku svađu i razočarenje. Možemo reći da je progresivna Venera ovde odigrala najvažniju ulogu na početku, dok je Mesec/Saturn dao završni pečat. Veoma dobar primer za istovremeno aktiviranje ljubavne tematike i tematike razilaženja. Jasno je bilo da kada imamo ovakvo stanje, raskid je moguć u svakom trenutku. Možda je očekivano bilo da Mars u tranzitu kroz Strelca (pri pogledu u efemeride prvi značajniji tranzit malefične planete na osetljivu tačku Dejvisona, u odnosu na datum pitanja) aktivira ovu opoziciju, ali to se opet desilo nešto ranije, što samo govori da izrazito upečatljivim aspektima nije potreban još jedan pokazatelj da bi se ispunili.

Kako je važno korišćenje svih prediktivnih metoda u tumačenju, treba imati u vidu da je kod dečka na snagu stupio novi solar sa opozicijom Venere i Saturna na osi Asc/Decs, i samim tim stvorio se još jedan pokazatelj da veza neće trajati. Takođe, solar devojke je već u sebi nosio naznaku teškog opstanka bilo koje veze.

Kada je u pitanju šira slika i celokupna analiza  zašto joj nijedan od ove dvojice ne bi odgovarao na duže staze, odgovor se  traži u natalu i stanju signifikatora sedme kuće, Sunca i Meseca, što nije bila tema ovog posta, ali uvek predstavlja polaznu osnovu u analizi.

 

Comments are closed.