Mesec/Saturn u Dejvisonu: aspekt koji je najteže ignorisati

Dejvison horoskopi mogu poslužiti za markiranje osetljivih vremenskih tačaka u kojima veza može da napreduje, stagnira ili doživi svoj prekid. Važno je shvatiti da će ovih perioda biti dosta i nikad se njihovom analiziranju ne pristupa a da se ne zna vremenski kontekst, budući da nema svrhe označiti  lep period konjunkcije Sunca i Venere koja se u progresiji dešava 2000. godine ako se osobe upoznaju tek 2015.

Postoji određen broj faktora koji mogu doneti prekid veze i jedan od njih biće obrađen u ovom primeru. Poenta je u jednostavnosti a ovaj primer u samo par koraka može odlično prikazati raskid do koga je došlo.

Na slici imamo Dejvison horoskop jednog para.

saturn mesec

 

Kratkim pogledom na ovaj horoskop tražimo nešto upečatljivo sa potencijalom prekida. Ovde bi to bio aspekt Mesec/Saturn, koji uvek u nekom obliku donese tugu, patnju ili distanciranost, odnosno trajanje emocija može biti vremenski ograničeno.

Na sledećoj slici je progresirani Dejvison za dan kada su raskinuli vezu. Jedna osoba je inicirala raskid, razlog je bio prestanak emocija sa njene strane, dok druga osoba nije to najbolje primila, niti očekivala, pa bi se moglo reći da je ovo bio jedan od „težih“ raskida.

 

dejvison mesec saturn

 

Da li to vidimo u progresiranom Dejvisonu?

Slika deluje veoma jasno. Čak i bez tranzita kao okidača imamo jasnu sliku aktivacije kvadrata Mesec/Saturn koja postoji u samom Dejvisonu. Ovde sekundarni Mesec igra ulogu okidača. Dakle, ponavlja se natalni aspekt samog Dejvisona, potpomognut progresivnim Mesecom koji je egzaktno došao na Saturn. Veoma jasna slika hlađenja emocija i distanciranja. Iako ovde možemo primetiti Veneru koja je nedavno bila na fiksnoj zvezdi Spika, i doneo pozitivne događaje u ovu vezu, to nije bilo dovoljno da se veza održi.

Ukoliko niste tradicionalni astrolog možete primeti tranzitni Uran na Descedentu progresivnog Dejvisona, kao i progresivnu konjunkciju Sunca i Urana. Kako Uran redovno asocira na razilaske i iznenadne prekide, simbolika je veoma jasna.

 

Comments are closed.