Razvod Monike Beluči- analiza kroz solarni horoskop

Da bi se uspešno analizirao solarni horoskop, u vidu se mora imati još nekoliko prediktivnih metoda, na prvom mestu  primarne direkcije. Mogu se koristiti: obične simboličke, direkcije solarnog luka (opcija Natal, progression and solar arc combined na astro.com), zodijačke ili mundane. O njima možete nešto više saznati ako ukucate u pretraživač: primarne direkcije- ekvatorijali, imate veoma dobrih tekstova koji ih objašjavaju u teoriji.

Ovde je koristan program Morinus, i to njegova tradicionalna verzija. Na samom dnu linkovane stranice (skrolujte do samog kraja) ga možete preuzeti. Ztim unesite u pretraživač termin Morinus podešavanja i naići ćete na nekoliko tekstova koji vam mogu pomoći da sve namestite kako treba.

Npr. to mogu biti ova podešavanja, ili neka po vašem izboru.

morinus podešavanja

 

Prvo treba pogledati trenutno aktivirane direkcije kod Monike.

Treba ići  na Tables pa na Primary directions i dobija se tabela primarnih direkcija, u ovom slučaju i zodijačkih i mundanih, a možete podesiti i drugačije.

primarne direkcije morinus

primarne direkcije morinus

Značajne direkcije postoje još od 2011. godine, ali se može desiti da imaju zakasnelu reakciju. Radi se pre svega o zodijačkim direkcijama Mars kvadrat Saturn, i Mesec trigon Ascedent, kao i o mundanoj Mars kvadrat Sunce iz 2012.godine. Takođe, od značaja mogu biti i dve direkcije iz 2013.godine: Mesec kvadrat Merkur i Mesec sekstil Mars.

Zatim treba obratiti pažnju na firdarije, i pronaći koji firdarski period je tada bio na snazi. (Takođe na Tables, pa Firdaria.)

firdarija morinus

Kao što se vidi, u pitanju je period Saturn/ Merkur.

Takođe u Tables dobijamo tabelu profekcija.

Odlaskom na Profections dobija se tabela u kojoj se vidi da je za period od rođendana 2012. do rođendana 2013. na snazi znak Jarca i da profekcija dolazi u prvu natalnu kuću. Dakle, vladar profekcije bi bio Saturn kao vladar Jarca, i natalna odnosno solarna planeta koja se nalazi u Jarcu, da ih je bilo.

Tek sada na scenu stupa solarni horoskop, koji je bolje, zbog preglednosti, uraditi na astro.com-u. Izaberite opciju Solar and natal chart with houses.

solarni horoskop

 

Najpre treba pogledati koje planete bi mogle biti na snazi i posebno ih posmatrati u solaru. To su u ovom slučaju: Saturn kao vladar profekcionog ascedenta i glavni firdarski vladar, zatim Merkur kao podfirdarski vladar, a zbog primarnih direkcija u obzir dolaze još i Mars, Mesec, Venera i Jupiter, tako da su aktivarane maltene sve planete.

Ipak Saturn je od najvećeg značaja ove godine pa je važno šta on radi u solarnom horoskopu. Solarni Saturn se nalazi u dobrom zodijačkom dostojanstvu u solarnoj II a natalnoj IX kući.
Uvek kada je aktiviran Saturn on sa sobom aktivira i planete sa kojima je u natalnom aspektu a to su Jupiter i Venera.

Može se primetiti da kao da postoji neka vrsta ponavljanja aspekta iz natala jer i u solaru Venera i Saturn imaju aspekt, tako da su time samo naglašeni. Venera kao vladar solarne devete odlazi na vrh XII kuće, što možda lepo opisuje situaciju sa njenim ljubavnikom iz novinskih tekstova.

Merkur kao vladar kuće dece, ali i seksa i uživanja (V natalna kuća) nalazi se tačno na solarnom Ascedentu, pa se kao mogući uzrok planiranog razvoda mogu navesti ili neslaganja oko dece ili pak njena vanbračna afera. Solarna opozicija Sunca i Meseca takođe donosi probleme u braku i skoro uvek donese, bar privremeni, razlaz partnera.

Solarni vladari I i VII, Merkur i Jupiter su u širem trigonu pa unose kakvu-takvu harmoniju u bračni život.

U tranzitu, Saturn u Škorpiji pravi kvadrat sa Marsom, što ponavlja direkciju iz 2011. godine i time ističe problematiku ovih planeta, i utiče direktno na ugled, indirektno i na pitanje braka. Dosta jak znak za razvod braka i probleme bilo koje vrste.

Direktivno zanimljiva jeste i 2014. godina, sa direkcijom Sunca na Descedent u njenim najrazličitijim značenjima, koja mogu varirati od upoznavanja nekog novog muškarca, preko poslovnog uspeha, pa sve do bolesti ili smrti neke muške osobe iz okruženja. Šta će se od toga odigrati reći će analiza svih faktora.

 

Comments are closed.