Razvod Monike Beluči: analiza kroz progresije

Nedugo posle objave da se razvode u medijima se pojavila informacija da će pokušati još jednom, pa je ovaj tekst tada (kada je prvi put objavljen na starom sajtu)  imao drugi naslov: Zašto se Monika (nije) razvela. Naknadno se ipak ispostavilo da se jesu razišli, iako po celokupnoj analizi postoje faktori koji govore u prilog i jednoj i drugoj opciji.

Još u opštoj analizi sinastrije vidi se da oboje imaju u svojim natalima potencijale za razvod braka ili odvajanje od partnera. Ovo se negde već ispoljava kroz njihovu razdvojenost zbog posla, a mogućnost razvoda svakako ostaje otvorena. Monika i Vensan zapravo predstavljaju odličan primer para koji su opstali u braku uprkos izazovnim natalnim predispozicijama, i samo potvrđuje večitu astrološku istinu: život nije u natalnoj karti, život se dešava i iz svake teške situacije možemo nešto naučiti i donekle prevazići problem. Do razvoda je možda moralo jednom doći, ali svakako je njihov brak dugo trajao sa ovako izazovnim aspektima.

Sada bi trebalo pogledati progresivnu analizu:

Za ovu vrstu horoskopa astro.com i opcija Progressed chart ili Natal and progressed chart pretstavljaju najbolji izbor, nije vam potreban pravi astrološki program.

 

progresija monika beluči

 

U progresiji najpre treba pogledati stanje progresivnog Meseca, kao i progresivne Fortune, jer oni često imaju ulogu markera i aktiviraju kuću u koju ulaze ili sa čijim vladarem dolaze u kontakt putem egzaktnog aspekta, sa tolerancijom do pola ili maksimalno jednog stepena. Mesec se nalazi na 10. Bika, u ezgaktnom kvadratu sa natalnim Marsom u Lavu. Dakle, aktiviran je natalni Mars, koji vlada III i X natalnom kućom, a nalazi se u natalnoj VII. Poprilično jasna slika izlaska informacije o njihovom razvodu u javnost. Ali da li je ova aktivacija dovoljna da razvod i donese?

Progresije kod Kasela

 

Da bi se odgovorilo na ovo pitanje ne mogu se posmatrati progresije kao izolovan faktor, trebalo bi gledati više predikcijskih tehnika. Pre toga, treba istražiti i progresivno stanje natala Vensana Kasela.

U avgustu 2013. nema većih aktivacija, ali upečatljiv je period koji nastupa 10 godina kasnije (2024. godine), jer se pogledom na Dejvison već može markirati taj period, a pri pogledu na njegov natal jasno je da kod njega raspad braka ili veće probleme u njemu donosi pre svega aktivacija Mars/Saturn.

Evo progresivne karte za 2024.godinu.

progresija

 

Već samim izlaskom progresivnog Ascedenta na 25. stepen Device, oko godinu dana ranije, imamo jak pokazatelj problema u braku. Tu se nalazi natalni Mars, koji je planeta od najvećeg značaja za rastanke, a u ovom slučaju i planeta koja opozicijom „napada“ vladara VII kuće.

Na ovoj slici imamo Ascedent na 26. Device, koji izbacuje progresivni Saturn na ugao, odnosno na vrh VII kuće. Sunce se u progresiji sprema da promeni znak a postoji i progresivna opozicija Sunca i Jupitera, kao i kvadrat natalnog Merkura i progresivne Venere, koji bi mogao da ukaže na preseljenje. Ovde dakle postoji više faktora koji bi mogli doneti razdvajanje od partnera, bilo zbog razvoda ili nekih drugih razloga. Ovaj period dalje treba pogledati i kroz ostale tehnike, ali to sada nije tema.

Vraćamo se na 2013. godinu da bi razmotrili  međusobni progresivni odnos njihovih horoskopa. (astro.com opcija Progressed composite and progressed charts)

progresirani kompozit

U avgustu 2013. godine možemo primetiti samo izlazak Monikine progresivne Fortune na njegov progresivni Ascedent, kao i njen progresivni Merkur na njegov progresivni Ic što bi moglo da označava stavljanje dece u prvi plan pošto je njen Merkur vladar natalne V kuće. Takođe kroz petu kuću bi se mogle videti i afere i emotivni/seksualni odnosi.

Progresivni kompozit koji se nalazi u sredini takođe možete razmotriti, tako što ćete posmatrati tranzite na njega, ali ovde je postavljen pre svega zbog preglednosti, da se mogu jasnije videti njihova dva progresivna horoskopa.

Što se tiče progresivno-natalnog odnosa, njegovo Sunce  izlazi na njen natalni Asc (pa deluje da je on još uvek imao uticaj na nju), postoji  približavanje opozicije njenog natalnog Merkura i njegovog progresivnog Saturna (mogući problemi u shvatanju braka i odnosa prema deci). Ali takođe imamo i njen progresivni Merkur u trigonu sa njegovim natalnim Ascedentom pa to popravlja malo stvar, i vodi ka nekoj vrsti dogovora oko dece. Ali se najvervatnije odnosi na promenu u njegovom odnosu prema deci, kako neće više živeti zajedno.

Sve u svemu, u progresijama ne postoje dovoljno jaki pokazatelji za konačan rastanak, ali moramo horoskope “provući” kroz još neke tehnike da bi imali jasniju predstavu o ovom pitanju. Opet podsećamo na jedno od osnovnih pravila u astrologiji: Nikad ne zaključujte na osnovu jednog pokazatelja.

 

Comments are closed.