IX Primer tumačenja natala: radom na sebi do pravog partnera

natal gabrijela

Gabrijela natal

Gabrijela je neko ko je bio veoma zatvoren za ljubavne odnose, iako lepa, šarmantna i uspešna u poslu. Direkcija Venere na Sunce pre sedam godina donela je jednu značajnu vezu i posle toga je bila sama.

Kako bi mogli da pristupimo ovom natalu uzimajući u obzir sve o čemu sam do sada pisala u kategoriji “Najbolja verzija vašeg horoskopa”?

Dc je pod uticajem Algola, fiksne zvezde koja ima malefičnu prirodu. Zato i nastaju problemi u vezama, jer taj Algol donosi hladnije, samožive osobe, veoma destruktivne prirode i naravi. To se u Gabrijelinom slučaju i desilo. Kako se uopšte boriti protiv toga? U suštini nikako, ni protiv čega se ne treba boriti, jednostavno treba proći kroz neke loše veze i imati takve momke, prihvatiti da ta priroda Algola ispoljava.

Koje mere se uopšte i mogu preduzeti kada je Algol u pitanju teško je reći ali neke od njih mogle bi se odnositi na balansiranje grlene čakre, što bi podrazumevalo jasno izrazavanje svojih potreba i kreativnosti, istinitost, iskrenost, jasno izrazavanje emocija, uzdržavanje od ogovaranja. Povezanost Algola sa tim delom tela je opštepoznata, a iako se u ovom slučaju na toj zvezdi ne nalazi Asc nego Dc, preporučuje se i da sama osoba radi na tome, jer po principu ogledala ukoliko je ona u balansu sa ovim principima mnogo su manje šanse da njen partner bude neko ko je emotivno hladan, neiskren i koristoljubiv.

Sunce, Mesec i Ascedent

 

Prelazimo na odnos svetala – Sunca i Meseca. Svetla u promenljivim znakovima i kvadratnom odnosu upućuju na izvesnu disharmoniju i previše intelektualno doživljavanje braka sa jedne strane (Mesec u Blizancima), kao i   idealizovanje partnera zbog Sunca u Ribama sa druge, što je poprilično dobra osnova za nestalnost i više brakova ili bitnih veza.

Zašto se uopšte promenljivi znaci vezuju za više brakova?  Često ne razmislimo već po automatizmu zaključujemo da fiksni signifikatori braka donose dugoročne odnose, kardinalni brz ulazak u brak i itd. a sasvim je jasno da se unutrašnji kvalitet tih znakova sadržan u primarnom, instiktivnom ponašanju te osobe projektuje i spolja,   na okolinu (u ovom slučaju partnera),  i tako definiše sudbinu osobe. Naša šansa za napredak i jeste u tome da se izdignemo iznad tih instiktivnih procesa, pobedimo sebe i živimo kvalitetniji život.

Kvadrat promenljivih znakova donosi izvestan unutrašnji nemir koji nije lako umiriti, ali ako želimo da se izdignemo
na jedan viši nivo, ove pozicije mogu ispoljavati i neku svoju drugu simboliku.  Ukoliko Gabrijela bude dostigla svoj unutrašnji mir, koji se postiže meditacijom, zahvalnošću i  ljubavlju prema sebi, ovi aspekti mogu doneti supruga koji će biti mentalno i fizički aktivan, pogotovo jer je Mesec u Blizancima u sedmoj kući, nekog ko bi mogao da ima veze sa putovanjima, nekog obrazovanog i radoznalog, a ne bi morao nužno da donese nestabilnost u odnosima.

Kada uvedemo vladara Ascedenta u priču, možemo primetiti da postoji uticaj oca na Gabrijelu kao ličnost, na njene vrednosti i ponašanje jer su vladar Ascedenta i Sunce u istom znaku, odnosno Mars je separaciono spaljen.

O spaljenosti planete takođe postoje mnoge rasprave jer bi po pravilu to mogao biti negativan faktor ali u praksi često ne bude tako. Jedini način na koji se može objasniti benefičnost spaljenosti, odnosno korist od Sunca, ma kako ono bilo jako što se tiče osnovnog ili slučajnog dostojanstva, jeste isključivo stanje svesti date osobe. Veoma važno istaći je da duhovni razvoj zapravo ne podrazumeva ništa više od održavanja naprekidne radosti, zahvalnosti, prihvatanja svega što se desi, optimističnog stava i otpuštanja prošlosti, dakle život u sadašnjem trenutku (mentalno biti u sadašnjosti a ne u prošlosti ili budućnosti).

Odnos vladara Ascedenta i Descedenta nije sporan, jer su u istom znaku, međutim između njih se isprečilo Sunce. Kako dolazi iz IX kuće, moguće tumačenje bi se odnosilo na neke moralne vrednosti ili imperative koje je njen otac postavio i koji u velikoj meri utiču na njen odnos sa partnerima. Ovde je reč o nečemu što bi bilo na nivou stavova i Gabrijela bi trebalo da razmisli koliko joj je to zapravo važno. O ovome govori i dispozitor ove tri planete u Ribama, Jupiter u Vagi koji je u konjunkciji sa Saturnom. Možda bi se moglo reći da su njeni stavovi o vezama kao veoma ozbiljnim, i potrebi da se  formalno definišu, mogli da joj odmognu.

Iz trigonskog odnosa Merkura i Meseca vidimo da ona poseduje emocionalnu inteligenciju i da je sposobna da uvidi uzroke i razloge koji su je doveli do problema u ljubavnim odnosima. Ali u slučajevima gde je jasno da je emocionalna inteligencija slabija tačka, ne bi trebalo insistirati na definisanju nesvesnih obrazaca i instinktivnih reakcija koje osoba nosi u sebi i njihovom transformisanju, jer je za transformaciju osobi potrebno da ume da verbalizuje emocije, kao i da nauči da njima upravlja.  Onda je samo osobu potrebno preusmeriti na život u sadašnjosti, opraštanje osobama koje su je povredile, odnosno svim bivšim ljubavima, zahvalnost na ostalim stvarima koje imaju, što povlači sa sobom promenu stava i svakodnevan napor, koji se može porediti sa redovnim održavanjem fizičke kondicije.

Kako aktivirati vladara sedme kuće

 

Da se vratimo na njenu kartu, i pogledamo vladara VII i planetu u VII kući. Venera kao vladar sedme kuće poseduje određenu snagu, nalazi se u znaku svoje egzaltacije i ugaona je, blizu vrha IV kuće, ali aplicira ka Suncu što joj na
neki način može oduzeti snagu. Dakle, Venera je  pod sunčevim zracima.  Sunce iz devete kuće može na jednom
drugom nivou pokazati partnera koji dolazi iz inostranstva, ili je visoko obrazovan i duhovan.

Kako aktivirati Veneru u Ribama? Njenu uzvišenu prirodu koja bezgranično voli i bezuslovno prihvata, duhovnost i romantičnost, mističnost? Dali treba čekati da dođe partner koji simbolizuje tu Veneru i koja će onda navodno da se probudi?

Gabrijela bi mogla da unese romantiku i mistiku u svoje okruženje, mogla bi sebi da priušti više uživanja i ono što je najvažnije morala bi bezuslovno da voli sebe, da pronađe u sebi ljubav koju traži, ona mora da zrači kao Venera u Ribama. Takođe, da tu ljubav deli svima oko sebe, da ima više empatije i da hoće svakom da pomogne.

Što se Meseca u Blizancima tiče, on bi se mogao odnositi na izlaganje svojih misli i reči u nekom javnom prostoru, što bi ovde bilo pre svega vezano za posao, i upravo ovakvim pozicijama bi trebalo da teži. Takođe, Mesec u pokretnom znaku ukazuje na potrebu za kretanjem, putovanjima i promena mesta boravka.

Ovo je bio kratki osvrt na jednu natalnu kartu na osnovu pristupa do sada  predstavljenog.

 

Comments are closed.