VIII Još dve stvari bez kojih nema napretka

opraštanje

 

Sada kada imamo ove liste ( idealnog partnera i pozitivne definicije ljubavi) koje vam sigurno mogu pomoći da dođete do svog idealnog partnera, kao i načine kako to možete postići (energetske tehnike ljubav prema sebi) ostaje još samo da vas podsetim na neke stvari koje i najviše utiču na to da li ćete uspeti da ostvarite svoj cilj i nađete idealnog partnera.

 

Ako ne oprostimo svima nosimo u sebi bes

 

Zato se npr. dešava da dve iste osobe sa istim početnim ciljem i istim naporima da ga ostvare dobiju različiti rezultat. Odgovor se krije u onom već poznatom što nam kaže zakon privlačenja – ne privlačimo ono što želimo da ostvarimo već ono što jesmo – i to što jesmo nam se i vraća kroz ljude koji imaju pravi odgovor na našu vibraciju.

Hajde da uzmemo primer koji svi imate iz okoline. Izuzetno dobra osoba po svim merilima, fina i prijatna i dugo nema partnera a kada ima to je veoma specifičan tip osobe koji je uvek psihički (a nekada i fizički) zlostavlja. Čujete da ta osoba počinje da radi na sebi i koristi zakon privlačenja i astrolog joj je rekao da je povoljan period za ljubav ali i dalje ništa.

Ako razmislite o vibraciji pitate se kako je moguće da jedna tako fina osoba stalno privlači agresivce različitih vrsta. Jednostavno mi ne znamo šta se sve krije u mislima drugih osoba. I najdivnije osobe na svetu mogu u sebi gajiti neke destruktivne misli i emocije –  obično potisnutu agresiju koja najčešće ima veze upravo sa neopraštanjem. I generalno deluje da je običaj neopraštanja bivšim partnerima veoma rasprostranjen. Ovde treba napomenuti da treba oprostiti bukvalno svima sa kojima smo imali neki konflikt i osećali se loše. Sve te emocije će ostati u našoj vibraciji ako ih ne očistimo.

Kako oprostiti?

 

Nema mnogo lakog načina jer svako nastojanje da se izvuku neke negativne emocije iz nas naravno boli. Ali bolje da to uradite odmah, jer što više te negativnosti ostaju u vama to više mogu da naštete i to na više nivoa.

Jedan od početnih koraka odnosi se na to da prvo morate da se naljutite jako zbog svega, da malo pojačate tu emociju i da toj osobi ili kažete jedan deo toga ili u lakšem slučaju da sve to napišete na papir. Dakle, sedite i napišite pismo toj osobi gde ćete joj reći sve što niste rekli i sve što vas muči. Pismo naravno ne morate da date toj osobi, možete ga jednostavno baciti ili spaliti. Sve je zapravo u tome da je opraštanje samo vaš posao i da nema veze sa tom drugom osobom. Opraštate da bi sebe oslobodili.
Ova playlist-a može pomoći sa opraštanjem.

 

Bez drame što nešto još nije došlo: dopuštanje

 

Još jedna stvar koja blokira uspeh u nalaženju savršenog partnera su prevelika očekivanja, najviše vezano za načine kako će se ta osoba pojaviti i kada. Morate dopustiti da se to desi. Kako ćete dopustiti i šta to „dopuštanje“ uopšte znači?

Znači da se ponašate kao da ste već našli idealnog partnera. Naravno niste poludeli ako tako mislite, zapravo se radi o tome da treba da budete sigurni da ćete tog savršenog partnera dobiti. Ne ostavljate mesta pitanjima zašto nije došao još, zašto je došao ovaj a ne onaj koga ste hteli i sl. Isto tako ne razmišljate o tome po ceo dan i ne molite Boga da vam dodje savršeni partner. Jednostavno živite svoj život, imate nesumnjivu veru i znate da će on doći kad je najbolje moguće vreme. Ako ste pažljivo čitali ove tekstove onda ste već pronašli planetu koju treba da aktivirate da bi posredno privukla partnera u vaš život.

Ako radite meditacije i pišete zahvalnosti svakodnevno to će uticati na to da se to što pre i dogodi, jer ćete sa više vibracije lakše privući partnera. Čak i možete konsultovati astrologa da vidite kada će to otprilike biti, ali ne vezujete se za te informacije i ne vodite svoj život prema njima već ih iskoristite na pozitivan način.

Takođe, ovde bih se osvrnula malo na zakon privlačnosti i njegovu zloupotrebu. Problem sa pozitivnim razmišljanjem objašnjen je odlično u ovom članku a možete pročitati ako već niste i tekst Jelene Pantić na temu zakona privlačenja, kao i  Kakve su ti misli takav ti je um, da bi imali pristup ovome sa više strana.

Kada sam vam savetovala da pravite listu želja pomenula sam vam da će nekom to savršeno da legne, a da će se neki osećati loše i kao da ne mogu ni da se poistovete sa listom ni da se dobro osećaju pri pomisli na ispunjenje. O čemu se tu radi? Radi se o nekim dubinskim uverenjima, i skoro uvek je taj proces promene uverenja veoma težak. Zato ti ljudi ne smeju krenuti odmah sa promenom misli i primenom zakona privlačnosti. Odnosno nije da ne smeju jer promenom misli na silu –  vremenom će se promeniti i emocije (ako pre toga ne upadnu u još veću depresiju), ali neuporedivo je bolje ići odmah na menjanje emocija, tj. transformaciju emocija i jedan dubinski rad na sebi i promenu korenskih uverenja. Da li je u tu svrhu bolje raditi sa psihologom, life coach-om ili sami uz pomoć tehnika kao što su EFT i slične zavisi od vas samih. Ukoliko ste dovoljno psihički jaki preporučujem knjigu Proces prisutnosti i prelazak kroz proces koji traje deset nedelja i ima sličan efekat kao godinu dana psihoterapije.

Takođe, dok sam sve ovo proučavala naišla sam na neke ljude koji zaista ovo prenose na najbolji mogući način, pre svega Ana Bučević koja ima vrlo zdrav način gledanja na zakon privlačenja a takođe ističe i važnost čišćenja od negativnosti i meditacije. Takođe i njenu sestru Nadu Bučević čije objave na fb ne propuštam, dok mi je Ana mnogo draža u formi videa. A dopada mi se i koncept treninga Maje Anđelković, pa preporučujem da i to pogledate jer upravo ističe važnost čišćenja negativnih programa i ozbiljniji rad na sebi.

Možete sve sami samo morate imati nameru da promenite nešto. Nemojte ići kod astrologa da vam gata i predviđa, bolje uložite pare u neku knjigu, uložite vreme i pogledajte neki video, i onda jednog dana kada budete imali astrološku konsultaciju a već budete stabilni imaćete mnogo veći efekat od nje. Jednostavno gledaćete astrologiju na jedan potpuno drugačiji način. Za mene nema ničeg boljeg nego kada me neko pita: “Šta ja mogu da učinim da mi ovaj period bude bolji, da mi brak bude bolji, da imam bolji pristup poslu”, umesto: “Reci mi kada ću ja dobiti muža, kada će moj partner da postane drugačiji” itd., gde osoba ne vidi svoj udeo u svemu i nema osećaj povezanosti sa drugim ljudima i celinom- Univerzumom ili Bogom.

 

4 Comments:

  1. Sandra, da li ce biti jos tekstova u odeljku Najbolja verzija vaseg horoskopa? Bas uzivam dok ih citam…iscitala sam sve par puta.

Comments are closed