Kada da se ne venčavate (datumi za 2017.godinu)

Osnovu partnerskog odnosa čini svakako sinastrija tj. međusobno slaganje partnera, ali odabirom dobrog datuma za početak zajedničkog života, neke stvari se mogu popraviti, a neke pokvariti. Često me pitaju za odabir pravog datuma za početak veze, ali to zaista nema smisla: ne možete planirati kada će veza početi. Dakle, u nekim situacijama se treba maksimalno opustiti, ali kada ste već odlučili da se venčate ne bi bilo loše da barem minimalno razmotrite i da li je taj datum povoljan.

Jer elekciona astrologija je upravo nešto što nam daje neku vrstu izbora, iako naravno stoji da natalna slika ima prednost i da i savršen elekcioni horoskop ne može u potpunosti da popravi situaciju. Dodatno treba istaći da je izrada elekcionog horoskopa venčanja relativno skupa usluga, jer je potrebno uklopiti pravi datum u natalne karte oba partnera, pri čemu i samo pronalaženje pravog datuma nije laka stvar, jer zahteva stalno vraćanje i preispitivanje. Sve to oduzima dosta vremena, pa elekcioni horoskopi nisu popularni kao natalne karte i ljudi nisu upoznati sa njihovim dejstvom. Sledeća stvar koja dovodi do toga da se ne obraća pažnja na izbor datuma za venčanje je ta što ionako ima toliko stvari koje treba obaviti i pripremiti za svadbu, da izbor pravog datuma, ako uopšte i stigne na red, predstavlja samo dodatni stres.

Cilj ovog posta je da vas, ako planirate svadbu ili venčanje sledeće godine, podstakne da razmislite unapred o datumu. Naravno ne mogu vam naći pravi datum za vas bez analize natala, ali mogu vam ukazati na datume koje treba izbegavati, da ne kažem: eliminisati sasvim.

Venera u 2017.

 

Osnovna stvar je da Venera u elekcionom horoskopu venčanja bude postavljena dobro. Venera je planeta ljubavi i braka, tako da ako je debilitirana, direktno ugrožava sve u toj simbolici. Neophodno je na prvom mestu da Venera ima osnovno dostajanstvo, kao i da nije ugrožena aspektima sa maleficima. Zato ćemo eliminisati sledeće datume (u intervalu od 16. aprila do decembra 2017. godine):

16.04. pa do kraja aprila: Venera je u kvadratu sa Saturnom

29.04. do 7.06. Venera je u svom izgonu u znaku Ovna

30.06. do 3.07. Venera je na fiksnoj zvezdi malefične prirode: Algol

18.07. Za one koji obraćaju pažnju na transsaturne: Venera je u kvadratu sa Neptunom

20.07.- 29.07. Venera je u opoziciji sa Saturnom

21.09.-15.11. Venera je u Devici, u znaku svoga pada

10.10.-14.10. Venera je u kvadratu sa Saturnom

28.10. – 29.10. Venera je u Vagi gde je dobro položena ali u kvadratu sa Plutonom

4.11. -5.11. Venera je u Vagi ali sada u opoziciji sa Uranom

8.11. do kraja novembra: Venera je u znaku Škorpije gde je u izgonu.

U ovom periodu koji razmatramo Venera neće biti retrogradna, ali naravno da uvek postoje dani kada je ona u slabijem dostojanstvu ili izazovnije aspektovana. Ove datume svakako treba izbeći, jer kada je Venera loša u koju god kuću da je stavimo, ne možemo mnogo popraviti stvar. Treba istaći i da je manje zlo da se venčanje obavi u periodima kada je Venera u Ovnu ili Devici, pogotovo što ti periodi duže traju, u odnosu na dane kada je Venera u lošem aspektu sa Saturnom ili na Algolu.

Svakako 2017. deluje kao „lepša“ godina za venčanje u odnosu na prošlu 2016., koja je možda imala samo mesec jul potpuno rasterećen izazovnijih uticaja. Treba istaći i ovih nekoliko datuma, mada se ovde uklapaju u periode koji su već navedeni.

15.05. do 17.05. Sunce je na Algolu
21.05. -5.06. Mars je u kvadratu sa Saturnom
17.06.- 21-06. Merkur je u kvadratu sa Saturnom

Naravno da je položaj Venere od najveće važnosti ali ne bi trebalo da zapostavimo bilo koji izazovniji aspekat i drugih planeta, jer osim što se Merkur odnosi na komunikaciju u vezi, polje kojim on vlada u elekcionom horoskopu venčanja bi onda bilo ugroženo. Mars je možda i važniji od Merkura jer se odnosi i na energiju muškarca u braku, pa nikako ne bi bilo dobro da je retrogradan, što u ovom periodu neće biti slučaj, ali svakako treba izbeći aspekt sa Saturnom.

Eklipse u 2017. i njihov uticaj na elekcioni horoskop braka

 

7.8.- 8.8. Delimična lunarna eklipsa, opozicija Meseca i Sunca na 16. stepenu Vodolije/Lava pa posebno ako na tim stepenima imate lične planete možete preskočiti ovaj datum. Uopšte cela ta situacija gde je Mesec u opoziciji sa Suncem i Marsom u Lavu nije baš prijatna za brak.

Ovde je važno napomenuti sledeće: Totalna solarna eklipsa desiće se 21.08.2017. na 28. stepenu Lava, i biće vidljiva u zapadnoj Evropi, na severu i istoku Azije, severu i zapadu Afrike, u severnoj Americi, na Pacifiku, Atlantiku. Ukoliko niste u tim predelima nema razloga da se plašite ove eklipse. Ova totalna solarna eklipsa je snažna ali neće biti vidljiva u Srbiji. Ali s obzirom na propagandu koja će dolaziti sa raznih fb stranica mnogih naših astrologa i tabloida koji nemaju o čemu drugom da pišu, možete lako da se uplašite te eklipse, pa ako ste tome skloni bolje je izostaviti i taj datum. Nevezano za ovu temu, ta eklipsa bi mogla biti značajna za Ameriku gde će biti i najviše vidljiva a posebno je interesantno da Donald Tramp negde oko ovog stepena Lava na kome će se pomračenje desiti ima natalni Mars, tako da je pitanje kako će se dugoročno ovo pomračenje odraziti na njegovu politiku. Svakako, ukoliko venčanje planirate u ovim predelima zahvaćenim eklipsom dobro bi bilo da ne odaberete baš ovaj datum.

 

 

Comments are closed.