IV Lista idealnih osobina partnera, drugi deo

lista idealnih osobina partnera

 

 

Dakle, kao što smo rekli u prethodnom postu, što se više penjete na lestvici razvoja to postajete otporniji na negativnija ispoljavanja planeta.

Pozvaću vas da pogledate ovaj odličan video koji sam slučajno našla:

 

 

Iz njega je ovaj print screen:
lestvica razvoja dr hokins

U pitanju je lestvica stanja naše unutrašnje dominantne vibracije koju je formulisao dr Hokins.

Ako se krećete na ovim nižim frenkvencijama, privući ćete partnera koji će tako da vibrira. Sve vibracije ispod 200 definitivno nisu konstruktivne. Možete da imate izvrsno položenu sedmu kuću ali ako je vaša dominantna vibracija npr. tuga, vaše veze će na kraju završiti tragično, i to upravo zato što partner ili vremenom reaguje na vašu vibraciju pa vam daje razlog da i dalje budete tužni i nesrećni tako što vas ostavlja, ili pak je u startu privučen vašom vibracijom žrtve i ima nameru da vas iskoristi. Onda je dovoljan čak i najmanji tranzit Saturna da pokrene te događaje.

Što više idete gore na svom duhovnom putu, postaje gotovo nemoguće da budete u dugotrajnijoj vezi sa nekim ko se loše ponaša prema vama. I ako imate neke planete koje su loše položene, njihova negativnost će biti transformisana, funkcionisaće sa jednog sasvim drugog nivoa. Jer sama vaša percepcija dobrog i lošeg je promenjena, u miru ste, znate da je sve uvek dobro.

 

Primer za vladara sedme kuće i podešavanje na odgovarajuću vibraciju:

Npr. moja vladar sedme je Mars u Lavu. Šta ja treba da radim? Kako je vladar II, u X i vladar tačke profesije trebalo bi da imam više akcije u poslovno/finansijskom segmentu. Npr. ovog meseca (tekst pisan sept. 2015.), kako mi je Venera vladar asc retrogradna natalno i sada traje njen retrogradni tranzit na natalnu poziciju imam potrebu da završim neke stvari koje sam dugo-dugo planirala, zato sam inspirisana da napišem ove tekstove od kojih nemam materijalne koristi. Tako da na to što ja sada nemam dečka utiče moj izbor da ovih dana radim neke druge stvari, iako naravno konstantno i dugoročno radim na stvarima koje označava moj Mars, i odnedavno imam i diplomu koja je u toj simbolici. Ali tek kada se u potpunosti budem okrenula fiksnom Marsu i ne budem više rasipala energiju na svoja mnoga interesovanja, stvoriću sebi veće šanse za partnera. Iako ću zapravo sve vreme akcenat imati samo na sebi a ne na drugoj nekoj osobi koja treba da se pojavi, radom na sebi povećavam šanse da nađem savršenog partnera.

Dalje, koja je pozitivna definicija tog Marsa: entuzijazam, principijelnost, srčanost, empatija a šta imamo kao potencijalno loša ispoljavanja: svojeglavost, tvrdoglavost, gledanje svog interesa na prvom mestu, agresivnost.

Da je npr. moja vibracija nosila neku veću količinu agresije moglo bi se desiti da imam posla sa nasilnim partnerima. Međutim, to se nikada nije desilo jer jednostavno nisam to nosila u sebi, kao ni mentalitet žrtve koji privlači agresivce različitih vrsta.

Ali imala sam izražen ponos, koji je takođe neka vrsta agresije. Kao što vidite na slici, ponos je takođe niska vibracija. Ova vibracija ponosa mi je bila dominantna do skoro prošle godine i zaista mogu reći da osećam svu njenu negativnost i da se sad nikad ne bih vratila na nju. Dakle, kako sam i mogla da upoznam nekog ko je kvalitetnija osoba od mene u tom smislu, jednostavno nisam sretala ljude koji su na višoj duhovnoj frenkvenciji od mene ili ih bar nisam primećivala. Da ne pominjem kako se taj ponos ispoljavao u mojim vezama, kroz  njihov povređen ego, drame, i slične gluposti.

Prošle godine sam počela da posmatram svoj život sa jedne nove tačke. I tada negde se ta vibracija promenila, uz pomoć nekih drugih tehnika koje sam takođe radila i koje ću vam detaljno pojasniti u sledećim postovima. Tako sam i došla do ovih ideja da povežem astrologiju i rad na sebi u cilju postizanja svog punog potencijala i lične sreće. Dakle, tek kad sam ja na višoj vibraciji od ponosa mogu da očekujem harmoničnu vezu. Pri tome taj Mars ostaje Mars u Lavu ali se simbolika ne ispoljava u svom negativnom, odnosno nižem obliku.

Ja npr. sada uopšte ne znam da li je pravo vreme da upoznam nekog idealnog partnera ili imam još da učim do toga. Ne znam da odgovorim sebi na to pitanje, znam samo da će svaka sledeća veza biti jedna stepenica u mom razvoju,da ću naučiti dosta iz nje. I vama savetujem da tako razmišljate. Da ne očukujete previše, samo da se opustite. Čak je velika istina da je svako ko se pojavi pravi u tom trenutku i da nam nešto govori o nama samima.

Zatim što se tiče liste:

Ja sam moju listu napisala pre nekih godinu i po, po onom tipičnom sistemu gde se samo pišu osobine. Sada moram da je revidiram – Imala sam 30 stavki, i treba da ih svedem na 15. Sve stavke koje nisu vezane za neke moje najdublje principe i vrednosti treba da otpadnu.

Prva stavka je da mora da voli mog psa. Sa ovom stavkom nema trampe. Gde se to vidi u horoskopu? Vladar šeste, kuće malih životinja je Jupiter koji je najbolje postavljena planeta u mom horoskopu. Uz to ovaj moj stav ima veze i sa Marsom, jer se odnosi na srčanost i vernost prema mom psu. Dakle, sve je u skladu. Isto tako, važno je ovde da ja moram takođe da imam razumevanja za nešto šta on voli, ako već očekujem da on treba da se slaže sa mojim razmaženim psom. Dakle, uvek kod svake stavke razmišljajte o tome kako ćete vi takođe davati nešto od sebe. Ni slučajno ovaj spisak ne sme da bude spisak onoga šta vi hoćete, želite i čekate da vam padne s neba, ma o kakvoj sitnici da se radi.

Morate u sebi da otvarate jednu novu dimenziju, da shvatite da je mnogo bolje davati nego primati, šta god da je u pitanju.

Sledeća stavka „da ima interesovanje za zdravu ishranu“, je već čudno formulisana. Stavila sam interesovanje jer ne želim da bude vegetarijanac, već samo da ima svest o preterano kaloričnoj hrani i da ne jede previše, odnosno da mu se život ne vrti oko hrane. To je opet u skladu sa Marsom u Lavu, koji opet pretpostavlja neku aktivniju osobu. U korenu ove moje stavke je potreba za aktivnijim partnerom jer me pasivnost i preterani hedonizam definitivno odbijaju. A takođe i ja bez obzira što imam jupiter u II kući vodim računa o ishrani i ne preterujem, dakle ovo je u skladu sa mnom.

Dalje – zašto je meni bitno da bude u formi, da li sam to umislila jer mi se samo dopada ta ideja? Ali nisam jer definitivno imam jako izraženu potrebu da svakog dana gledam osobu koja je fizički skladna. Dakle ova stavka se može spojiti sa nekom drugom i svodi se na to da treba da vodi računa o svojoj formi/izgledu/zdravlju takođe jeste među stavkama najvišeg prioriteta.

Itd Itd

Što se tiče uticaja iz okoline ja sam dugo mislila da je najvažnije da moj idealni partner ima fakultet, jer sam u okruženju imala primere intelektualnog snobizma. Tek negde posle 25-e sam shvatila totalnu irelevantnost tog podatka. Tako da za svaku svoju stavku proverite da li ima veze sa uticajima sredine ili vam je to zaista bitno zbog vaših dubljih potreba.

Zaključak liste želja:

Dakle, uradite ovo za svaku stavku, pri tome neke koje su slične sastavite u jednu, sve dok ne dođete do 5-10 najvažnijih. Stalno postavljajte pitanje, zašto mi je to bitno, da li mi je to stvarno bitno, i kada dođete do toga da jeste bitno – pitajte se kako to da primenjujete u vašem životu, kako da vi sami postanete oličenje te osobine u nekom segmentu života. Tom vibracijom privlačite vašeg savršenog partnera.

Doterajte vaš spisak do 5-10 osobina koje su vam najvažnije u skladu sa svim ovim.

Najbitnije je da budu u skladu sa vama i da počnete spontano da dajete svetu, sebi i bližnjima sve te kvalitete.

Pre nego što papirić stavite u kutiju želja na vrhu napišite: Neka dođe u najbolje moguće vreme.

Zašto je i ovo bitno, ja kao astrolog mogu da vam potvrdim da zaista postoje određeni intervali kada nešto dolazi i da bilo kakvim tehnikama ne možete ubrzati dolazak, ali zato možete pobošljati svoj život, dok „čekate“ da to najbolje moguće vreme dođe.

Zapravo poenta ovog rada na sebi i pisanja ove liste da bi se dobio pravi partner, nije da on dođe što pre i da se taj proces ubrza, već da se vi za to vreme dok ne dođe osećate dobro i da budete na putu ostvarenja svog najvećeg potencijala.

Otpuštanje očekivanja:

 

Sada poverujte da treba da se opustite i da ne očekujete ništa.  To što ste proveli par sati praveći ovu listu, ne znači i da će vam se sve to ispuniti, jednostavno ne očekujte da tako mora biti. Uvek kada očekujemo nešto, stvaramo suvišan potencijal i to onda lako propada. Recite sebi: Eto napravio/napravila sam ovu listu, pa super ako mi se ispuni, a ako se ne ispuni opet super. Lepo je bar da imam listu idealnih osobina partnera.

I samo se setite ovog primera o sponzoruši i sponzoru jer je to najbolji primer kako ove stvari deluju: Zaista sve jeste u životu razmena vrednosti, i ne možete ništa dobiti a da ne uložite. Na stranu što se u njihovom slučaju radi o zadovoljenju potreba na nekom nižem nivou. Dakle, on ima novac, ona ima mladost i lepotu, ona želi njegovu vrednost a on želi njene. Za njih su to osnovne vrednosti i nemaju potrebu za nekim drugim i zato oni i mogu biti srećni zajedno i stvarno se i zavoleti.

Znamo da možemo dobiti samo ono što imamo, a sponzoruša ne može da zaradi novac koji on ima i tako da se dovede na njegovu vibraciju. Ona zato uvećava svoju vrednost u oblasti u kojoj može da je uveća, dakle svakog dana je u teretani i u kozmetičkim salonima, ulaže u silikone, dakle ona ciljano radi na tome, ulaže svoju energiju.

Dakle, ako želite obrazovanog partnera, obrazujte se i vi. Nema veze što nemate više prilike da završite fakultet, možete se interesovati i za negu sobnog bilja i postati ekspert u tome. Na internetu sada možete zaista dobro da se obrazujete u dosta segmenata. Isto tako možete da putujete što više, da upoznajte nove kulture i tako da širite svoje horizonte, što je sve u vezi sa devetim poljem.

Ako želite da vaš partner bude dobar u krevetu, počnite da ulažete u svoju kreativnost, nađite sebi neki hobi i budite mu potpuno predani u to vreme kada mu se posvećujete. Takođe budite u formi i kondiciji, isplanirajte da svakog dana trčite. I opet, to ne znači da ćete partnera upoznati preko hobija niti u parku, i da zato to treba da radite, već znači samo to da ćete time podići svoju energiju i postati magnet za privlačenje takvog partnera u bilo kojoj životnoj situaciji. Kako će on doći jednostavno nije vaša briga.

Ako želite da vaš partner bude iskren, budite iskreni prema sebi i prema vašoj okolini. Ako želite da vas prihvati takve kakve jeste, prihvatite vi prvo sebe i druge (što bi značilo oprostiti svima i zavoleti sebe).

Ako želite da vas partner zaprosi, preduzmite akciju na nekom drugom polju života, povećajte svoj raspon energije i tako će i on osetiti potrebu da reaguje na tu vašu promenu, osetiće da je vreme da i on predje na sledeću stanicu u ljubavnoj fazi.

Skoro je došlo vreme da papirić stavite u kutiju želja, ali pre toga razmislite o još jednoj stvari.

Kada gledate ovaj vaš spisak, šta osećate?

Ako se osećate radosno što će vam to stići u najboljem mogućem trenutku znajte da ste napravili dobar posao.

Ako osećate vibraciju nedostatka, ili bilo koju drugu neprijatnost morate shvatiti da se to dešava zbog dva razloga: ili ste dok ste pravili listu bili neiskreni i formulisali nešto što ne želite, ili pak imate previše emocionalnog taloga (osećaj manje vrednosti, strah od uspeha, neopraštanje) koji se mora očistiti. Nešto od toga ću vam približiti u narednim tekstovima na ovu temu.

Pravljenje ove liste, na ovaj način (dok imate natalnu kartu pred sobom), korisno je iz više razloga. Ako odvojite dovoljno vremena i preispitate svoje motive, svoje težnje i potrebe i ako to pismeno formulišete, zapravo ste formulisali određeni cilj. Poenta kutije želja je u otpuštanju želje/namere. Kada je stavite u kutiju, a pre toga ste uložili značajan trud da je jasno formulišete i saživite se sa njom, kao da ste sve prepustili Univerzumu. Nema potrebe da to želite svaki dan (i da vibrirate kao da to nemate) jer ste već to naručili tako što ste stavili u kutiju želja.

Drugo, cilj koji je formulisan jasno, koncizno i na papiru ima znatno veće šanse da se ostvari od cilja o koji nije tako definisan. Zato ćete lakše i moći da pristupite njegovom ostvarivanju, a to ćete raditi tako što ćete određene stvari koje želite da dobijete od partnera već davati svetu, na svoj način i u skladu sa svojim vladarem Ascedenta.

 

Comments are closed.